Pinguinul care voia să afle mai multe · Jill Tomlinson

Cărți Foxisme Recenzii
Comandă
8

Grozav

8.7

User Avg

Pinguinul care voia să afle mai multe · Jill Tomlinson
Pinguinul care voia să afle mai multe · Jill Tomlinson

Otto este un pui de pinguin. Îi place să se joace în zăpadă. Dar mai întâi trebuie să-i învețe pe ceilalți pui tot ceea ce trebuie să știe. La fel ca Buf, puiul de bufniță care învață să nu se mai teamă de întuneric și să fie la fel ca ceilalți frați ai lui și ca Pongo, puiul de gorilă care voia să ajungă curajos că tatăl său.

Bufnița care se temea de întuneric, Gorila care voia să se facă mare, Pinguinul care voia să afle mai multe. Ele se adresează copiilor de peste 7 ani pe și îi ajută pe părinți și învățători să le transmită celor mici într-un mod amuzant cât de important este să învețe lucruri noi, să descopere lumea cu propriile instrumente de cunoaștere, prin exemple și aventuri.

Goodreads: 3.89

Gen carte:Editură:

„De unde știi că suntem la capătul lumii?”

În urmă cu un deceniu, când încercam să îmi conving părinții să-mi cumpere o bufniță (nici nu au vrut să audă de o panteră, deși știau cât de mult o iubesc pe Bagheera), l-am întâlnit pe Mumble, un pinguin imperial care spărgea gheața atunci când cânta, având o voce ascuțită, care i-a câștigat, fără drept de apel, titlul de „cel mai netalentat cântăreț din lume”. Suferința lui m-a înduioșat și mi-am folosit privirea de „pet shop” (vă amintiți de Puss in Boots din Shrek, nu?), sperând că vom putea să adoptăm un pinguin și să ne transformăm curtea într-un iglu.

Nici de data aceasta nu am avut noroc. În continuare tristă, fără bufniță, pinguin sau panteră, m-am scufundat în desene animate și documentare, cu gândul la Mumble, la felul unic în care a reușit să își depășească temerile, la curajul care l-a împins să pășească în fața tuturor, mândru și entuziasmat de talentul tău: dansul.

Cu această imagine în minte, mi-am luat cele mai groase haine și am plecat spre Antarctica, unde l-am cunoscut pe Otto, un pinguin imperial mic și nevinovat, primul pui care a ieșit din ou. El ar vrea să se mute într-un loc mai călduros și să zboare (doar pinguinii sunt păsări, nu?), însă trebuie să se mulțumească și cu „îmbrățișările de grup”, când toți pinguinii se adună să se protejeze unii pe ceilalți și să își țină de cald.

Adăpostit sub burta lui Claudius, tatăl său adoptiv, Otto nu se poate abține să pună cât mai multe întrebări, curiozitatea fiind una dintre trăsăturile sale distinctive. Protejat de părintele său, care aproape că nu își mai poate simți picioarele la cât de des sare Otto pe ele (eu cred că e un urmaș de-al lui Mumble și vrea să danseze step), micul pinguin imperial descoperă obiceiurile și avantajele „neamului” său, punând întrebări tuturor adulților pe care îi întâlnește, urmând apoi să își împărtășească noile cunoștințe cu cei mai mici ca el.

„- Nu cred că mă voi obișnui vreodată cu frigul ăsta, a spus Otto.

– Ba o să te obișnuiești. Cât ești mic, îți țin eu de cald, dar când vei crește, o să fii acoperit cu un strat de grăsime, așa ca mine. Asta e de mare ajutor.

Otto s-a uitat în sus spre Claudius.

– Chiar o să fiu așa de gras ca tine?

– Da, toți pinguinii adulți sunt grași.

– Ce bine, zise Otto. Ei bine, presupun că o să mă obișnuiesc atunci.”

Fiind primul pinguin care a ieșit din ou, Otto este cel care trebuie să-i învețe pe ceilalți pui cum să supraviețuiască în Antarctica. În ziua în care este suficient de mare încât să meargă pe propriile picioare, devine conducătorul noii generații. Cu o fire blajină, pusă în balanță de un glas autoritar, Otto este imaginea unui lider care abia își descoperă puterea și influența. El nu vrea „să o facă pe șefu’” sau să își impună părerile. El vrea să aibă grijă de cei din jurul său, să-i țină în siguranță și să le povestească despre misterele pinguinilor imperiali, despre harurile care îi fac atât de speciali și de îndrăgiți, chiar și de către dușmanii lor.

„- Nu vreau să tac, a făcut Nap, împingându-l pe Otto. Cine te crezi? Vrei să ne batem?

– Nu vreau, a spus Otto. Pinguinii imperiali nu se bat, pentru ei este important să fie prieteni și să stea în cerc unii alături de ceilalți ca să-și țină de cald.

– Lașule! i-a strigat Nap! Haide, luptă!

– Nu, a replicat Otto. Eu sunt un pinguin imperial. Poate tu ești un pinguin Adelie. Ei mereu sunt puși pe harță. Își pun ouăle în cuiburi și apoi se încaieră pe motivul care al cui cuib este. Ar trebui să fim băieți înțelegători.

Otto a ridicat semeț capul și l-a privit pe Nap de sus.

– Du-te să îți găsești un pinguin Adelie cu care să te lupți sau ține-ți pliscul!

Nap nu mai spuse nimic. Căci Otto avea dreptate.”

Împreună cu câțiva prieteni, care îl asistă la „lecții” și alături de care reușește să îi țină în frâu pe cei mici, care mereu se plâng că le este frig sau că le este foarme, Otto formează o nouă familie, un grup unit și foarte vesel, care se desprinde foarte repede de copilărie pentru a plonja în maturitate, în apele reci și minunate din oceanul înghețat, unde vânează sau își fac noi prieteni.

Otto nu este doar un îndrumător pentru frații și surorile sale mai mici. Dacă ești atent și vrei să-l impresionezi, o să participi la toate lecțiile pe care ți le oferă, îți vei lua notițe, iar la final o să te mândrești cu noile cunoștințe dobândite, atât despre pinguinii imperiali, cât și despre celelalte păsări și animale care trăiesc în Antarctica (dar te las pe tine să le descoperi).

O lectură ușoară și distractivă pentru adulți, un simplu moment de relaxare pentru ei. O aventură prin zăpezile din Antarctica pentru cei mici, care se vor regăsi în personaje, în acea curiozitate sau în acea nerăbdare specifică unei vârste fragede. Vor prinde drag de pinguini. Probabil că își vor dori și ei unul, un pui pufos și vorbăreț ca Otto. Însă, cum părinții au mereu dreptate, iar noi vrem să îi protejăm, nu să îi luăm din habitatul lor natural, o să ne mulțumim cu Mumble și cu următoarele călătorii pe care ni le propune Jill Tomlinson.

P.S.: Acum, eu voi renunța la căciula de blană și la haina de iarnă, optând pentru o ținută mai lejeră, una special croită pentru junglă, unde am să mă întâlnesc cu Pongo, gorila care… voia să se facă mare. Ne vedem acolo, eu o să fiu cea cu pălărie!

P.P.S.: Check out Mumble!

Mulțumesc Editurii Nemira pentru carte!

8

Grozav

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader