Ugly Love · Colleen Hoover

Cărți Recenzii
Comandă
8.5

Grozav

8.9

User Avg

Ugly Love · Colleen Hoover
Ugly Love · Colleen Hoover

Atunci când Tate Collins îl întâlneşte pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conştientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracţie fizică de netăgăduit.

După ce dorinţele lor ies la iveală, cei doi îşi dau seama că tocmai au găsit soluţia perfectă pentru o relaţie fără alte implicaţii. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru aşa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut; nu te aştepta la un viitor împreună.

Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă.

Goodreads: 4.31

Gen carte:An publicare carte:Editură:Autor:

“That’s how it is when a person develops an attraction toward someone. He’s nowhere, then suddenly he’s everywhere, whether you want him to be or not.” 

După ce am terminat de citit Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover, am crezut că nicio altă carte a autoarei nu mă va mai afecta în aceeași măsură, că niciuna nu mă va face să trec la fel de repede printr-o gamă atât de largă de sentimente și trăiri. Se vede însă că m-am înșelat, căci mi-a fost sortit să mă trezesc acum cu o nouă dependență.

“Ugly love becomes you. Consumes you. Makes you hate it all. Makes you realize that all the beautiful parts aren’t even worth it. Without the beautiful, you’ll never risk feeling the ugly. So you give it all up. You give it all up. You never want love again, no matter what kind it is, because no type of love will ever be worth living through the ugly love again.”

La prima vedere, Ugly love pare o simplă poveste de dragoste nereușită și toxică, ce se concentrează pe aspectele negative, deseori neglijate, ale iubirii: toate acele dezamăgiri, defecte și imperfecțiuni de care, oricât ai încerca, nu ai cum să scapi; toate certurile și jignirile care amenință să distrugă și să acapareze părțile mai frumoase ale relației; toate sentimentele urâte care te fac să crezi că nu merită niciodată, pentru nimic în lume, să te îndrăgostești.

Din fericire pentru tine, Ugly love e mai mult decât atât. Cu toate că începe prin a prezenta iubirea într-o lumină ce te face mai degrabă să te ferești de ea decât să o cauți, mesajul care se despinde la finalul lecturii e totuși unul plin de speranță și de optimism: chiar și în cele mai degradabile momente ale sale, iubirea va rămâne întotdeauna un sentiment nobil, capabil de a-ți face viața mai frumoasă, de a-ți umple sufletul de fericire.

Nu trebuie să ajungi să refuzi dragostea pentru totdeauna doar pentru că, la un moment dat, ceva nu a funcționat și ai avut parte de dezamăgiri. Dacă, în ciuda acestui fapt, vei reuși să găsești puterea de a-ți deschide din nou inima, viața te va surprinde, oferindu-ți o poveste de dragoste care să vindece toate rănile ce și-au făcut culcuș în sufletul tău.

Faptul că Ugly love reușește, în doar câteva sute de pagini, să prezinte ambele fețe ale iubirii, reprezintă un indiciu în favoarea complexității acestei cărți și a măiestriei de care a dat dovadă Colleen Hoover atunci când a scris-o.

Tate Collins, o studentă de 23 de ani, pasionată de munca ei, decide că este timpul pentru o schimbare, alegând astfel să se mute în San Francisco alături de fratele ei, Corbin. Asta doar până când își va putea permite un apartament propriu.

Tate nu bănuiește ce se va întâmpla atunci când va ajunge la apartamentul care se presupune că e noua ei casă. Cum Corbin este plecat la muncă (e pilot de avion), tânăra Tate trebuie să se descurce singură cu elementul surpriză, a se citi bărbatul, pe care îl găsește întins pe podea înaintea ușii de la intrarea în apartament.

Starea în care se află acest bărbat e neclară: Tate nu poate spune cu certitudine dacă el pare leșinat, mort, sau doar extenuat după mult prea multă băutură pentru o simplă seară. Lucrurile se complică însă și mai mult: atunci când încearcă să intre în apartament, străinul o apucă de picior.

Ascultându-și fratele, Tate îi oferă bărbatului, ce pare să ascundă un suflet distrus în spatele chipului deosebit de chipeș, un loc pe canapea, cu toate că e vecinul de alături și are, teoretic, un loc unde să stea. Firea ei blândă nu o lasă să nu aibă grijă de el, așa că Tate decide să îi ofere o mână de ajutor. Treptat, va afla că Miles Archer nu este un alcoolic sau un ciudat. Doar un bărbat greu de iubit.“Love isn’t always pretty. Sometimes you spend all your time hoping it’ll eventually be something different. Something better. Then, before you know it, you’re back to square one, and you lost your heart somewhere along the way.”

Miles Archer este tipul dur, morocănos, ce stă în banca lui și face doar strictul necesar, urmărind trecerea monotonă și neschimbată a zilelor, una după alta. Pare să aștepte o izbăvire care să îi cadă la picioare, de undeva din „înaltul cerului”, însă nu face nimic în direcția asta.

Nu ne mirăm că această izbăvire întârzie să își facă apariția. Se împrietenește cu Tate împotriva tuturor imboldurilor care îi ghidează acțiunile, această prietenie pavând terenul spre o cu totul altă relație decât ar fi indicat. Cei doi decid să devină prieteni cu beneficii, acceptând ca din când în când să apeleze unul la serviciile celuilalt. Pare a fi relația ideală: ea nu prea are ce să-i ofere unui bărbat pe care de-abia îl cunoaște, iar el nu e dispus să-și împărtășească trecutul sau să clădească bazele unui eventual viitor comun.

Cei doi încep să se apropie și Tate ajunge să se îndrăgostească de Miles chiar dacă acesta îi repeta întruna că nu există nicio speranță pentru ei, că el nu se poate îndrăgosti și că nu e capabil să iubească.

Tânăra începe să își pună tot mai multe întrebări cu privire la ce poate distruge un om atât de mult încât să îi fure abilitatea de a iubi. Cu toate că nu vrea să recunoască, Miles ajunge și el să se îndrăgostească de ea. Și el își dorește să fie mai mult decât un simplu „prieten cu beneficii”, însă este atât de prins în trecut, încât își distruge prezentul și șansa de a avea parte de un viitor fericit.

       “If I were capable of loving someone…it would be you.”

Cartea sugerează prin prezența lui Miles Archer cum dragostea te poate face să suferi, nu neapărat pentru că este un sentiment dezamăgitor, ci pentru că există lucruri care, uneori, nu sunt făcute să funcționeze. Există multe suflete pe lumea asta care rămân marcate de evenimentele prin care au trecut și nu mai sunt capabile să se vindece și să treacă mai departe, să își refacă viața.

Dar, pentru că Ugly Love este o carte cu paradoxuri, tot Miles Archer e și exemplul care ne învață cum să îți iei inima în dinți și să decizi că meriți o a doua șansă. Miles ajunge să înțeleagă faptul că, indiferent de faptele pe care le-a comis în trecut, merită să iubească și să fie iubit la rândul lui.

Scenele dintre ei doi sunt furtunoase, pline de pasiune și de trăiri intense. Relația lor, care la început pare doar o joacă, ajunge să îi schimbe pe amândoi și să îi determine să iubească din toată inima, dincolo de temerile și dezamăgirile suferite în trecut.

Cartea este prezentată din perspectiva celor două personaje principale, Tate și Miles. Am admirat felul în care Tate respectă deciziile lui Miles și limitele impuse de acesta, cu toate că simte că există o fărâmă de speranță și că sub toate măștile lui Miles se ascunde un om minunat, iubitor, grijuliu și atent, dar cu care viața poate nu a fost atât de generoasă.

Nu îl grăbește și îl ajută să se vindece, oferindu-i atenție și curaj, dând dovadă de o loialitate impresionantă.

Capitolele povestite de ea sunt pline de sensibilitate și de gingășie, clare și precise, în timp ce cele povestite de Miles implică multă suferință și durere, relatând trecutul lui întunecat și ajutând cititorii să înțeleagă situația în care se află. Relațiile dintre personaje sunt sincere, iar sentimentele sunt redate cât mai veridic cu putință. Cartea oglindește perfect o realitate crudă, aceea că, asemenea oricărui alt lucru din această lume, iubirea are și ea părțile ei urâte.

“Listen, Tate. I want your mess. I want your clothes on my bedroom floor. I want your toothbrush in my bathroom. I want your shoes in my closet. I want your mediocre leftovers in my fridge.”

Autoarea e cunoscută pentru lecțiile pe care reușește să le integreze subtil în poveștile sale, fapt ce se remarcă prin caracterul ușor psihologic al acestui roman.

Ugly love este o carte care oferă curaj, putere și speranță pentru un viitor cât mai frumos, mai ales pentru cei care au fost atât de ghinioniști încât să cunoască pe propria lor piele această latură a iubirii. Sau, din contră, au fost suficient de norocoși încât să trăiască o experiență care să îi întărească și care să îi facă să poată aprecia iubirea adevărată atunci când o găsesc.

Mulțumesc Editurii Epica pentru volumul oferit pentru recenzie!

8.5

Grozav

Curioasă din fire, își vâră nasul în reduceri de proporții gigantice și câteodată și în mici spoilere. Plânge încă de la vizionarea trailerului și apoi descarcă toate imaginile pe care le găsește. Folosește sarcasmul fără atenționare. Mare consumatoare de muzică bună, susține artele și exprimarea liberă. Scrie inspirându-se din viața reală, câteodată modelând un univers complet diferit. Orice spui sau faci poate fi folosit într-o poveste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader