În perioada 22 – 26 noiembrie 2017, noutăți editoriale și sute de titluri din toate domeniile cu reduceri de până la 85% au ajuns din standul ALL de la Gaudeamus în bibliotecile vizitatorilor pasionați de lectură și de cercetare. Câteva dintre ele s-au aflat în preferințele citiorilor de toate vârstele, câștigându-și astfel statutul de bestseller.
Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură, de Alex. Ștefănescu
Alex. Ștefănescu caracterizează această amplă lucrare de critică literară ca pe o revenire la poezia eminesciană, fundamentată pe cea mai pură curiozitate: aceea de a descoperi izvorul emoției.
„Un om real a creat o operă de o valoare neverosimilă. Și a avut ca mijloc de exprimare o limbă pe care noi, azi, o vorbim atât de prost! Poate învățăm ceva de la el. Sau poate ne dăm seama, măcar, că suntem în stare să realizăm ceva extraordinar, dacă unul de-al nostru a făcut-o cândva.” (Alex. Ștefănescu)
Crucile de la Săpânța. O colecție de epitafuri din veselul cimitir maramureșean, de Roxana Mihalcea
Cimitirul Vesel de la Săpânța este un locaș al morții care celebrează viața. Sutele de epitafuri culese și comentate de Roxana Mihalcea prezintă publicului contemporan riturile vieții rurale de altădată.
„Epitafurile de pe crucile albastre reflectă o atitudine ireverențioasă în fața morții.” – Lucian-Valeriu Lefter
Defecți, de Cecelia Ahern
„Un roman captivant pe care ți-e foarte greu să îl lași din mână“ (School Library Journal), „Defecți” a fost publicat deja în 15 țări și deschide seria cu același nume, semnată de autoarea bestsellerului „P.S. Te iubesc”.
Protozelul trăsnit, de Daniel Eberhat
Acest basm contemporan este o lectură fermecătoare și plină de învățăminte pe înțelesul celor mici. Părinții nu sunt neglijați nici ei – se vor amuza copios printre rânduri, savurând umorul fin și aluziile la cultura pop, care se îmbină în mod firesc cu lecția pe care o vor învăța copiii: fericirea și împlinirea vin odată cu acceptarea de sine, cu bune și cu rele, cu puncte slabe și cu puncte forte, cu talente si cusururi, cu stângăcii și cu… paratrăsnete!
Vreau să știu de ce, de Charlotte Grossetête
Cartea oferă răspunsuri clare și inspirate la cele mai dificile întrebări pe care ni le pun copiii. Nu numai că vor înțelege mai bine lumea care ne înconjoară, dar, cu ajutorul acestui volum, cei mici își vor dezvolta imaginația și spiritul creativ.
Seria Pisicile Războinice, de Erin Hunter
Aceste romane de aventuri sunt inspirate de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare, aducând în actualitate și prezentând pe înțelesul copiilor esența condiției umane. Pisicile războinice s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai populare titluri.
Autoarea britanică Claire Barker vine la atelierele de lectură organizate de Asociația 7 ARTE să le citească celor mici duminică, 10 iunie, de la ora 11.30 în Grădina Secretă a librăriei Cărtureşti Verona. Lectura atutoarei britanice, care vine în România special pentru a participa la atelierele smARTkid, face parte dintr-un proiect mai amplu, 10 scriitori contemporani citesc pentru copii organiza...[Read More]
Trebuie să recunoaștem: suntem dependenți de emoji-uri. Au înlocuit cuvintele și sentimentele, sunt mai ușor de împărtășit și, surprinzător sau nu, mai eficiente. Dacă îți e greu să îi vorbești unei persoane dragi sau vrei să te asiguri că noul tău crush nu își dă seama din primele trei minute de sentimentele tale, emoji-urile sunt acolo și îți asigură o amânare binevenită. Te salvează din aproape...[Read More]
Primul volum scris de Orson Scott Card pe care am pus mâna a fost Vorbitor în Numele morților. Am ajuns la bunici pentru prima dată după… foarte mult timp. Singurele amintiri pe care le mai aveam erau neconcludente. Cam ce își amintește oricine din perioada copilăriei. Biblioteca din apartamentul încăpător aflat la un etaj înalt al unui bloc și mai înalt nu mi-o aminteam. Am pus mâna pe prim...[Read More]
Oscar Wilde mi-a sedus mintea cu un citat: Cărţile pe care lumea le numeşte imorale sunt cărţile care arată lumii propria ei mizerie. Am descoperit târziu puterea cărților, însă am recuperat pe parcurs. Mi-am petrecut primii doi ani de liceu cu nasul între coperte, ascunzând clasicii sub bancă, la adăpost de comentarii răutăcioase și priviri nedumerite. M-am îndrăgostit de Paul Atreides, am suferi...[Read More]