5 cărți pe care vreau să le citesc de la Editura Humanitas Fiction

Humanitas Fiction este editura lunii martie pe Cartepedia, cu reduceri de până la 50% și sute de cărți de (re)descoperit – ocazia perfectă pentru ca eu să trag cu ochiul la ultimele noutăți din colecția Raftul Denisei și să citesc autori noi, uitați pe rafturi și ignorați în bibliotecă.

După o lună petrecută pe meleaguri fantastice sau la mila unor criminali în serie (niciodată nu voi refuza un thriller), mă pregătesc să alternez din nou genurile literare și să ies din zona mea de confort.

Am ales cinci romane pe care vreau să le citesc în această primăvară, însă nu mă pot decide care are prioritate. Probabil voi apela la o soluție „clasică”, bilețele sau ask a friend, dar aș vrea să nu mă bazez de fiecare dată pe noroc sau soartă (în care nu prea cred), ci pe intuiție și recomandări.

Muza, de Jessie Burton: Părerile au fost împărțite pentru Miniaturista, celălalt roman al autoarei, apărut la Editura Rao, însă stilul autoarei m-a fermecat. Pune în balanță o paletă vastă de teme și subterfugii, personajele trăiesc intens și refuză să fie supuse normelor societății, indiferent de secolul din care fac parte, iar misterul nu este nici pe departe previzibil sau ușor de elucidat. În Muza m-aș întâlni cu o pictoriță debutantă din anii ’30 în Spania și cu o imigrantă din Caraibe, dornică să ajungă scriitoare în Londra anilor ’60. Sunt legate printr-un tablou, iar „cheia” se află la cititor.

Fiica ceasornicarului, de Kate Morton: Kate Morton este o autoare foarte apreciată și mă îndoiesc că are nevoie de o prezentare din partea mea. Am aproape toate romanele ei în bibliotecă, însă trec tot timpul pe lângă ele și spun în șoaptă data viitoare. Font-ul mic este o problemă (mă disperă la romanele fantasy de sute de pagini), dar am așteptări foarte mari de la Morton și mă tem să nu fiu dezamăgită.

Sala de bal, de Anna Hope: „Replica britanică la Zbor deasupra unui cuib de cuci” sau cum m-au convins cei de la The Times că este must-read pentru mine (romanul lui Ken Kesey este o capodoperă și ura mea pentru sora-șefă Ratched „trăiește” în continuare). Bonus: epoca edwardiană, obsesii perciuloase, drame tăinuite și o limită fragilă între „nebunie” și „normalitate”.

Răzbunarea iertării, de Eric-Emmanuel Schmitt: Încă nu am avut plăcerea să-l cunosc pe Schmitt și am primit păreri împărțite despre operele sale. Varianta așteptată este să încep cu Oscar și Tanti Roz, dar sinopsisul este prea dramatic și am citit prea multe cărți care abordează un subiect asemănător. Sunt sigură că există un moment pentru fiecare roman, dar când protagonistul este un copil de zece ani bolnav de leucemie, iar tu plângi des la cărți, parcă nu vrei să îți petreci weekend-ul cu o lectură tristă (nu că aș avea așteptări diferite de la Răzbunarea iertării).

Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris: Am primit acest roman în decembrie, împreună cu multe bunătăți și surprize, de la o doamnă minunată. Mi-am propus în fiecare lună să-l citesc: ajunge pe noptieră, citesc primul capitol, apoi mă opresc și spun că o să vină și ziua lui. Romanul se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor, femei și bărbați deopotrivă. Știu că este un subiet delicat și tulburător, dar sper să îmi înving reținerea în luna martie și să aflu povestea lui Lale.

Voi ce cărți aveți în plan să citiți de la Editura Humanitas Fiction?

Nu uitați să vă alegeți o Sacosă Expert în cărți de pe Cartepedia: Gotta Catch ‘Em All!

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.
No items found.

4 Comments

  1. Iubesc cărțile de la Humanitas Fiction. Am citit foarte multe pana acum și mai am pe listă la fel de multe 🙂 În afară de “Muza”, pe care am citit-o deja, îmi doresc și eu să le citesc pe cele menționate de tine, dar și altele precum “Hemingway și cu mine”, “Încăperi ferecate”, “Casa de la marginea nopții”, Trei etaje”.

    Reply
    • Uitasem de „Casa de la marginea nopții”. O pun pe listă.

      Reply
  2. Primele două sunt și pe lista mea scurtă de cărți de citit. Le-am reținut și pe celelalte. Aș începe cu “Fiica ceasornicarului”.

    Reply
    • Mulțumesc!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader