Autoarea britanică Claire Barker vine la atelierele de lectură organizate de Asociația 7 ARTE să le citească celor mici duminică, 10 iunie, de la ora 11.30 în Grădina Secretă a librăriei Cărtureşti Verona.
Lectura atutoarei britanice, care vine în România special pentru a participa la atelierele smARTkid, face parte dintr-un proiect mai amplu, 10 scriitori contemporani citesc pentru copii organizat de Asociaţia 7 ARTE, co-finanţat de Administraţi Fondului Cultural Român. În fiecare sâmbătă, între 14 aprilie și 16 iunie, de la ora 11.30, 10 scriitori contemporani citesc copiilor și participa alături de cei mici la activități care să le stârnească dragostea față de lectură și de cărți.
Atelierele cu scriitori au loc în fiecare sâmbătă, în librăria Librarium din incinta Teatrului Naţional Bucureşti, cu excepţia atelierului dedicat autoarei Claire Barker, atelier care are loc in Gradina Secreta din Carturesti Verona. Atelierele durează 1 oră, sunt interactive şi au o componentă de workshop (de arte vizuale şi abilităţi practice), care transformă lectură textelor literare într-o activitate plăcută, reconfortantă şi asumată de către copii.
În calitate de invitaţi, scriitorii le citesc celor mici, le răspund la întrebări, stimulează discuţiile libere şi ajută la desfăşurarea activităţilor, sub coordonarea trainerilor Asociaţiei 7 ARTE. Prezenţa scriitorilor contemporani are ca scop, pe lângă promovarea lecturii şi a vânzării de carte, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului şi încurajarea lecturii în rândul şcolarilor mici, cititorii de mâine.
Scriitoarea are tradus în România volumul Tătănuş Piparuş, Editura Galaxia Copiilor, primul dintr-o serie de success in Anglia. Claire Barker va citi copiilor în limba engleză, iar activităţile de la atelier vor fi în limba română. Evenimentul poate fi accesat aici.
„Sunt întotdeauna bucuroasă şi nerăbdatoare să îmi cunosc cititorii, iar emoţiile sunt încă şi mai mari atunci când ei sunt dintr-o altă ţară! Sunt recunoscătoare copiilor şi părinţilor care vin la atelierele de lectura smARTkid organizate de 7 ARTE pentru că şi-au dorit ca întâlnirea aceasta să fie posibilă. Anul trecut i-am văzut pe copiii de la smARTkid într-o înregistrare video lucrând activităţi inspirate de cartea Tătănuş Pipăruş, cu alte cuvinte, am avut deja un prim contact, dar acum am ocazia să fiu printre ei, să lucrăm împreună, să învăţăm unii de la alţii, să le ofer prietenia mea”, a spus Claire Barker despre venirea ei în România.
De câțiva (mulți) ani încoace, una din cele mai mari dorințe ale mele atunci când vine vorba de filme și cărți e să văd echipa antagoniștilor câștigând. În eterna luptă dintre Bine și Rău care nu se mai sfârșește odată, eu țin cu Răul. Vreau să văd personajele negative izbândind, dar până acum n-am întâlnit cartea capabilă să-mi satisfacă această dorință arzătoare. Poate sunt eu de vină și nu auto...[Read More]
„Kelsier rămase nemișcat, uluit. Cea mai mare izbândă a unor skaa, de mai multe zeci de ani încoace… Împotriva acestei idei lupta. Nu doar împotriva Lordului Legiuitor, nu doar împotriva nobilimii. Lupta împotriva unei mii de ani de deprinderi, a unei mii de ani de viață într-o societate care numea „mare izbândă” moartea a cinci mii de oameni. Pentru skaa, viața era atât de lipsită de speran...[Read More]
Cu mici excepții, reuniunile de familie nu sunt nici pe departe un prilej de sărbătoare, însă cea din Toți cei din familia mea au ucis pe cineva reușește să îmbine într-un mod inedit traumele din copilărie, secretele, tragediile și minciunile, până când ajungi să-i privești pe toți Cunninghamii cu neîncredere și să-ți notezi pe furiș anumite informații, mai ales după ce naratorul îți oferă atât de...[Read More]
„De unde știi că suntem la capătul lumii?” În urmă cu un deceniu, când încercam să îmi conving părinții să-mi cumpere o bufniță (nici nu au vrut să audă de o panteră, deși știau cât de mult o iubesc pe Bagheera), l-am întâlnit pe Mumble, un pinguin imperial care spărgea gheața atunci când cânta, având o voce ascuțită, care i-a câștigat, fără drept de apel, titlul de „cel mai netalentat cântăreț di...[Read More]