Mica Enciclopedie Ikigai, Metoda japoneză de descoperire a scopului în viață, de Ken Mogi, este disponibilă acum la Editura Litera!
După Hygge și Lykke, cunoscutele rețețe daneze ale fericirii, e momentul să descoperim metoda Ikigai – secretul japonez pentru o viață lungă și fericită, așa cum ne propune Ken Mogi, neurolog, scriitor și om de televiziune din Tokyo.
Japonezii vorbesc despre Ikigai ca despre “un motiv de a te trezi dimineața”. Este un motiv pentru păstrarea entuziasmului de a trăi, fie că ești om de serviciu în faimosul tren de viteză Shinkansen, proaspătă mamă sau chef la un restaurant specializat în sushi, cu stele Michelin.
Dar cum îți găsești propriul ikigai? Cum contribuie ikigai la fericire? Autorul cărții, Ken Mogi, ne oferă o analiză fascinantă a acestui mod de viață, încorporând cercetarea științifică și experiența directă, și o narațiune plină de culoare despre cultura și istoria japoneză.
#gasestetipropriulikigai
Ken Mogi a publicat peste 30 de lucrări despre știința cognitivă și neuroștiință și mai mult de 100 de cărți acoperind subiecte de popularizare a științei, eseuri, critică și self-help. Volumele lui s-au vândut în peste 1 milion de exemplare.
Cartea este disponibilă la Editura Litera și în librăriile din toată țara.
Pentru a completa starea de bine vă recomandăm și cărțile lui Meik Wiking, Mica Enciclopedie Hygge și Mica Enciclopedie Lykke.
„- Dacă nu vrei să-mi fii prieten, atunci vei regreta că-mi ești dușman.” Steaua roşie, reflectată pe suprafaţa rubinului. Pumnalul ascuns în mânecă, pregătit să fie folosit. Foşnetul draperiilor, al rochiilor ascunse în dulap, demne de o viitoare regină. Paşi ce răsună în depărtare, uşi trântite şi secrete fragile, ce se sparg în minciuni, chiar şi la apariţia adevărului. Şi o pasiune ce împrumut...[Read More]
Producțiile marca Disney sunt cunoscute pentru finalurile fericite în care forțele „binelui” ies învingătoare și răufăcătorii sunt izgoniți pe tărâmuri necunoscute și care nu reprezintă o mare importanță. Suntem obișnuiți ca personajele „rele” să fie doar intriga peste care se trece în doar două ore de film sau câteva pagini de carte; e ceva normal ca întruchiparea răului să dispară din peisaj, al...[Read More]
„- Spune cuvintele! […] – Fă ce vrei cu mine, Stăpâne al Nopții!” „Lucrez” la această recenzie de câteva săptămâni. Am tăiat, am șters și am rescris. Am ascuns cartea în bibliotecă, am uitat-o acasă și am recitit câteva capitole, căutând o sursă de inspirație, căutând cuvintele potrivite pentru a vă descrie cât de mult mi-a plăcut și cât de greu mi-a fost să o citesc lent, să prelungesc „tor...[Read More]
Ai recunoscut vreodată că ești dependent? De cei din jur, de televizor, de social media, de telefon, de acele pastile mici și albe pe care le iei din instinct de fiecare dată când te doare capul, convins că îți mențin sub control migrenele? Dacă nu observi din timp semnele, dependențele ajung să te controleze. Să te corupă. Să te schimbe. Să te autodistrugă, așa cum a descoperit și Patrick Melrose...[Read More]