În Săptămâna Mare a creștinilor ortodocși (care sărbătoresc anul acesta Paștele, cea mai importantă sărbătoare din calendar, pe 8 aprilie), TV Paprika vă întâmpină cu două emisiuni noi-nouțe, perfecte pentru a vă da idei culinare noi.
Pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19:30, TV Paprika va difuza cele două episoade de câte o oră ale unei emisiuni speciale, din 2016, cu maestra cofetăriei britanice: „Paștele cu Mary Berry”. Mary ne împărtășește rețetele ei preferate de Paști și trece în revistă specialitățile pe care le gătesc cu această ocazie diferitele comunități creștine din lume. Puteți urmări edițiile și în reluare, în weekend (7 și 8 aprilie), de la orele 14:00 și 22.30.
Pe 6 aprilie, de la ora 19:00, este programată a doua premieră specială de sărbătoare – emisiunea specială de 30 de minute „Jakubiak: Rețete de Paște” (2014). Bucătarul și junalistul culinar polonez Tomasz Jakubiak prezintă telespectatorilor rețete de Paști cu ajutorul cărora oricine poate crea o masă festivă bogată și magică pentru familie și prieteni. Emisiunea de pe TV Paprika este difuzată în reluare și pe 7 (de la 10:30), 8 aprilie (de la 13:30 și 20.00) și 9 aprilie (de la 09:30).
REȚETĂ PASCALĂ MARY BERRY – FRIPTURĂ DE MIEL
Ingrediente (6 porții):
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 220o C. Se pune pulpa de miel pe blatul de lucru, cu pielea în sus. Tăiați găuri în piele, din loc în loc, cu un cuțit ascuțit, și introduceți feliile de usturoi în ele. Puneți carnea într-o tavă și dați-o la cuptor, în jur de 20 de minute, până devine aurie. Învârtiți pulpa pe cealaltă parte și mai lăsați tava la cuptor 20 – 30 de minute.
Fierbeți ceapa în apă, 10 minute, apoi adăugați feliile de cartofi și lăsați la fiert alte 4 minute. Scoateți pulpa rumenită din tavă. Scurgeți de apă legumele și adăugați-le în tavă, turnând deasupra 570 ml supă de vită. Puneți deasupra pulpa rumenită. Acoperiți tava cu folie de aluminiu, de jur împrejur, reduceți temperatura cuptorului la 160o C și gătiți 3 – 4 ore sau până când carnea s-a înmuiat complet.
Scoateți carnea din tavă, scurgeți grăsimea rămasă într-un bol și reintroduceți tava cu legumele la cuptor alte 25 de minute, la rumenit, la 220o C. Turnați într-o tigaie 3 linguri de grăsime din bol și adăugați deasupra făina, amestecând pe foc 30 de secunde. Încorporați și restul de supă de vită, vinul, gemul de coacăze și sosul Worcestershire. Se amestecă bine cu telul și se lasă la fiert, până sosul se îngroașă. Carnea se servește feliată, cu sos și legumele coapte.
Poftă bună!
Cunoștințele mele despre cursele de mașini sunt aproape nule. Recunosc câteva nume, însă nu știu să îți spun cine deține cele mai multe titluri dintre Porsche, Audi, Corvertte, Ferrar sau Maserati, ce recorduri s-au stabilit la Sebring, Daytona sau Le Mans, câți șoferi au reușit să înhațe Tripla Coroană sau cât de periculoase și dificile sunt competițiile auto pe asfalt. Din fericire, James Mangol...[Read More]
The Strangers: Prey at Night este sequel-ul peliculei cu același nume din 2008 și este regizat de Johannes Roberts, cunoscut pentru alte filme horror, precum 47 Meters Down, The Other Side of the Door sau F. În rolurile principale îi avem pe Christina Hendricks (Mad Men), Martin Henderson (Everest, The Ring), Bailee Madison (Brothers, Bridge to Terabithia) și Lewis Pullman (Battle of the Sexes, Le...[Read More]
”We control something so valuable, the whole of England wants it. We control Nassau and the ransom we are going to demand for her is going to be fucking enormous. More than money, more than land; legitimacy.” Când participi la un maraton, îți e puțin teamă: dacă ești singura persoană căreia nu îi place serialul și care ar vrea să vină cu o altă propunere, asta după ce ai furat jumătate din perne ș...[Read More]
Majoritatea filmelor de Crăciun optează pentru „rețeta” clasică și pentru o listă arhicunoscută de „ingrediente”: o familie excentrică și/sau disfuncțională, rivalități între frați/surori, puterea de netăgăduit a miracolelor, o poveste de dragoste ce îi amintește ei că iubirea nu trebuie să aibă vârstă sau reguli, în timp ce el, un Grinch arogant și țâfnos, dependent de costume și de un program ca...[Read More]