În Săptămâna Mare a creștinilor ortodocși (care sărbătoresc anul acesta Paștele, cea mai importantă sărbătoare din calendar, pe 8 aprilie), TV Paprika vă întâmpină cu două emisiuni noi-nouțe, perfecte pentru a vă da idei culinare noi.
Pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19:30, TV Paprika va difuza cele două episoade de câte o oră ale unei emisiuni speciale, din 2016, cu maestra cofetăriei britanice: „Paștele cu Mary Berry”. Mary ne împărtășește rețetele ei preferate de Paști și trece în revistă specialitățile pe care le gătesc cu această ocazie diferitele comunități creștine din lume. Puteți urmări edițiile și în reluare, în weekend (7 și 8 aprilie), de la orele 14:00 și 22.30.
Pe 6 aprilie, de la ora 19:00, este programată a doua premieră specială de sărbătoare – emisiunea specială de 30 de minute „Jakubiak: Rețete de Paște” (2014). Bucătarul și junalistul culinar polonez Tomasz Jakubiak prezintă telespectatorilor rețete de Paști cu ajutorul cărora oricine poate crea o masă festivă bogată și magică pentru familie și prieteni. Emisiunea de pe TV Paprika este difuzată în reluare și pe 7 (de la 10:30), 8 aprilie (de la 13:30 și 20.00) și 9 aprilie (de la 09:30).
REȚETĂ PASCALĂ MARY BERRY – FRIPTURĂ DE MIEL
Ingrediente (6 porții):
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 220o C. Se pune pulpa de miel pe blatul de lucru, cu pielea în sus. Tăiați găuri în piele, din loc în loc, cu un cuțit ascuțit, și introduceți feliile de usturoi în ele. Puneți carnea într-o tavă și dați-o la cuptor, în jur de 20 de minute, până devine aurie. Învârtiți pulpa pe cealaltă parte și mai lăsați tava la cuptor 20 – 30 de minute.
Fierbeți ceapa în apă, 10 minute, apoi adăugați feliile de cartofi și lăsați la fiert alte 4 minute. Scoateți pulpa rumenită din tavă. Scurgeți de apă legumele și adăugați-le în tavă, turnând deasupra 570 ml supă de vită. Puneți deasupra pulpa rumenită. Acoperiți tava cu folie de aluminiu, de jur împrejur, reduceți temperatura cuptorului la 160o C și gătiți 3 – 4 ore sau până când carnea s-a înmuiat complet.
Scoateți carnea din tavă, scurgeți grăsimea rămasă într-un bol și reintroduceți tava cu legumele la cuptor alte 25 de minute, la rumenit, la 220o C. Turnați într-o tigaie 3 linguri de grăsime din bol și adăugați deasupra făina, amestecând pe foc 30 de secunde. Încorporați și restul de supă de vită, vinul, gemul de coacăze și sosul Worcestershire. Se amestecă bine cu telul și se lasă la fiert, până sosul se îngroașă. Carnea se servește feliată, cu sos și legumele coapte.
Poftă bună!
Mame bune și nebune 2 continuă, desigur, seria evenimentelor care, într-un fel sau altul, ajung întâi de toate cu susul în jos, pentru ca apoi să aibă de unde se și întoarce, după cum e vorba aceea: dacă nu am avea lumina nu ar exista nici întunericul. Îmi place cum sună ideea aceasta… Revenind la film, firul central le are ca protagoniste pe aceleași trei mame pe care le puteți vedea, în cazul în...[Read More]
E Răzbunătorul ignorat sau uitat. Cel care este răpit pentru a lupta în Războiul Civil şi pentru care ai nevoie de o lupă şi de multă răbdare pentru a-l găsi pe materialele promoţionale, fiindcă poate să fie oriunde: pe ochelarii lui Tony Stark, pe umărul lui Steve Rogers sau, în locul lui preferat, pe Mjolnir, unde nici măcar măreţul Zeu al Tunetului nu îl poate repera. E rapid, amuzant şi un coe...[Read More]
Congress Judge: Do these animals deserve the same protection given to other species? Or should they just be left to die? Ian Malcolm: These creatures were here before us. And if we’re not careful… they’re going to be here after. Life cannot be contained. Life breaks free. Life… finds a way. De câte ori ai văzut filmele din seria Jurassic Park? De câte ori te-ai întors pe ...[Read More]
În spiritul unei exagerări de dragul superficialității cotidiene, aș declara The Death of Stalin ca al doilea cel mai bun film de anul trecut. Spun exagerare deoarece nu am văzut decât unul dintre filmele care într-adevăr au adus ceva nou și incitant pe marile ecrane în 2017 (vreo 4), și acela este The Killing of a Sacred Deer, care s-a așezat în top ca o coroană strâmbă. Păstrând în vedere acest ...[Read More]