The Punisher (2017– )

Cronici Seriale
9.5

Uimitor

8.7

User Avg

The Punisher (2017– )
The Punisher  (2017– )

Vizual, Punisher se încadrează în universul Marvel construit de cei de la Netflix : imagini întunecate care înfățișează un New York în culori reci și sumbre, lucru caracteristic și pentru Jessica Jones și Daredevil. Luptele au parte de o coregrafie excelentă, fiecare secvență de acțiune fiind un show-stealer. Se remarcă în special episodul 10 (”Virtue of the Vicious”), care este construit într-un mod diferit față de restul serialului, lucru care îl face să iasă imediat în evidență și să rămână impregnat în memoria spectatorului.

Allied (2016) on IMDb

Ultima lună a anului ce tocmai a trecut am rezervat-o serialelor, mai exact, celor produse de Netflix, aflate sub tutela și numele Marvel. Daredevil era singurul dintre acestea pe care îl văzusem înainte, iar sezonul 2 din Daredevil a adus în scenă un personaj care părea făcut pentru New York-ul întunecat și plin de pericole ilustrat aici: The Punisher, interpretat de Jon Bernthal.

Bernthal a fost atât de bun în rolul lui Frank Castle, aka The Punisher, încât ulterior a primit și propriul show. Lansat în noiembrie, acesta a fost impulsul de care aveam nevoie ca să văd toate serialele produse de Netflix pentru Marvel. Așadar, după o revenire în Hell’s Kitchen, alături de Jessica Jones, o plimbare prin Harlem cu Luke Cage și o călătorie prin Manhattan cu Iron Fist (+un team-up show, că doar pentru asta au investit cei de la Netflix 2 ani și 5 sezoane), am ajuns la povestea lui Frank Castle.

Acțiunea din The Punisher are loc la 6 luni după ce vendetta lui Frank contra grupărilor criminale din New York ia sfârșit, iar toată lumea îl crede pe acesta mort. Steve Lightfoot este omul de la cârma poveștii (cunoscut și pentru Hannibal), iar scenariul lui este ceea ce diferențiază și face specială această producție. The Punisher este extrem de violent, prezintă multe momente brutale și cu siguranță nu este ușor de vizionat de către oricine. Toată această violență este însă complementară personajului lui Bernthal, al cărui trecut tumultos, petrecut pe frontul din Afghanistan, revine în atenția spectatorului.

Frank Castle trăiește acum sub un alt nume, Pete Castiglione, și încearcă să își continue viața, ferit de ochii publicului, ca un muncitor pe șantierele din New York. Însă The Punisher este forțat să iasă din nou la suprafață atunci când un hacker, Micro, află că Frank trăiește și ia legătura cu acesta. Primele episoade sunt puțin mai lente decât te-ai aștepta, însă ritmul acțiunii crește din ce în ce mai repede pe tot parcursul sezonului.

Bernthal este senzațional în rolul justițiarului titular, care i se potrivește ca o mănușă. A demonstrat asta în Daredevil, în acea primă jumătate a sezonului 2, care a fost excepțională, și o face și aici, oferind o interpretare foarte reușită, în care reușește să transmită toată drama interioară a personajului. Castle este bântuit de moartea familiei sale, în ciuda faptului că răzbunarea sa a fost deja îndeplinită și are coșmaruri recurente de-a lungul show-ului. Tumultul acesta interior iese la suprafață în momentul în care Castle are o țintă nouă, spre care își poate îndrepta toată mânia și disperarea. Motivațiile personajului sunt tot timpul clare, chiar dacă felul în care el acționează nu pare mereu cel mai oportun.

Micro (Ebon Moss-Bachrach) este alter ego-ul lui David Lieberman, un fost angajat al NSA (National Security Agency), devenit hacker și fugar în urma unei filmări descoperite de acesta care incriminează persoane importante ale agențiilor de securitate americane. Povestea lui Lieberman este conturată de-a lungul sezonului, misterul care îl înconjoară în primă instanță fiind disipat destul de repede.

El încearcă să îi câștige încrederea lui Castle și să lucreze împreună cu acesta pentru a îi face să plătească pe cei care l-au făcut să se ascundă. Bachrach surprinde plăcut prin interpretarea sa, el nefiind un actor cunoscut publicului larg (rolurile sale cele mai importante au fost în serialele Girls și The Last Ship). Lieberman este mai ”uman” decât Frank, are o familie la care ține și pe care încearcă să o protejeze, este personajul care are ceva de pierdut și care încearcă să îl țină în frâu pe Frank de cele mai multe ori (fără prea mult succes).

Dinah Madani (Amber Rose Revah) este un agent al Homeland Security, readus pe pământ american după ce acțiunile sale din Afghanistan devin o problemă pentru anumite persoane. Partenerul ei din Afghanistan, Ahmad Zubair, este torturat și ucis, totul fiind filmat într-un video pe care Madani îl primește de la Micro. De aici aflăm agenda personală a agentei, de a obține dreptate pentru partenerul ucis, și de a îi aduce în fața justiției pe oamenii surprinși în filmare. Madani este un personaj complex, care se confruntă cu durerea pierderii colegului ei, și cu neîncrederea în actuala șefie a departamentului în care lucrează, iar Amber Rose Revah reușește să surprindă foarte bine aceste emoții în interpretarea ei.

Un alt actor care se face remarcat prin interpretarea sa este Ben Barnes (Chronicles of Narnia, Dorian Gray). El joacă rolul lui Billy Russo, cel mai bun prieten al lui Frank Castle, și fost camarad de război al acestuia. Personajul lui Barnes are parte de o schimbare majoră pe la mijlocul sezonului, moment în care Barnes începe cu adevărat să își arate talentul actoricesc. Castle are o relație foarte specială cu Billy Russo, la care ține foarte mult, fiind una din ultimele persoane care îl leagă de amintirea familiei sale. Așadar, povestea lui Billy este, chiar dacă pe alocuri foarte previzibilă, extrem de interesantă, oferind privitorului o imagine care se poate schimba extrem de repede.

Vizual, Punisher se încadrează în universul Marvel construit de cei de la Netflix : imagini întunecate care înfățișează un New York în culori reci și sumbre, lucru caracteristic și pentru Jessica Jones și Daredevil. Luptele au parte de o coregrafie excelentă, fiecare secvență de acțiune fiind un show-stealer. Se remarcă în special episodul 10 (”Virtue of the Vicious”), care este construit într-un mod diferit față de restul serialului, lucru care îl face să iasă imediat în evidență și să rămână impregnat în memoria spectatorului.

Violența și brutalitatea lui Frank Castle sunt accentuate odată cu apariția costumului său. The Punisher se întoarce, cu craniul reprezentativ pe piept, și odată cu el, serialul trece în acel ritm alert de care vorbeam la începutul recenziei. Ultima luptă a serialului, în episodul 13 (”Memento Mori”) este și cea mai dureroasă, atât pentru spectator, cât și pentru Frank Castle. Aici, mesajele trimise de acțiunile sale sunt multiple, abandonându-și trecutul pentru un prezent care are nevoie de el.

Minusuri sunt, însă nici pe departe îndeajuns de multe pentru a știrbi în vreun fel calitatea serialului. Există un subplot care se leagă de sindromul de stres posttraumatic (PTSD) și de cum sunt afectați veteranii de război de această problemă, iar această parte a poveștii poate părea uneori lentă sau inutilă, pentru că își află rezolvarea destul de târziu, însă mesajele transmise aici și felul în care este construită această narativă sunt foarte bine gândite și destul de bine puse în practică.

Per total, The Punisher reușește să facă ceea ce speram: să fie o poveste bine închegată, care să îi facă dreptate justițiarului cu craniul pe piept. Interpretările foarte bune și scenariul captivant fac din acest serial un nou succes pentru gigantul Netflix. Tot ce ne rămâne de făcut acum este să așteptăm sezonul 2.

Trailer

No items found.
[/vc_row]

9.5

Uimitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader