The Blacklist (2013– )

Cronici Foxisme Seriale
9

Uimitor

8.6

User Avg

The Blacklist (2013– )
The Blacklist (2013– )

The Blacklist este un serial complex, inteligent și captivant, ce se îndepărtează cu eleganță de clișeele cu care ne-am obișnuit, pentru a ne introduce în lumea obscură a unui criminal misterios, talentat, parșiv și carismatic, care manipulează cu o neobișnuită ușurință o echipă secretă a FBI-ului, printr-un truc folosit de Neal în White Collar: cooperez cu forțele de ordine, vă ajut, dar... mie ce-mi iese?

Allied (2016) on IMDb

Keep your eyes open and your mouth shut.

Dacă vrei să te apuci de un serial polițist, ai zeci de variante. Probabil vei alege The Mentalist sau White Collar. Sunt finalizate, populare și nu mai aștepți cu teamă, în fiecare an, articolul prin care afli că au fost anulate. Poate vei risca și vei începe Criminal MindsBones sau Castle, neimpresionat de numărul mare de episoade. Indiferent de decizia ta finală, știu că The BlacklistThe Killing și Person of Interest se vor număra printre ultimele opțiuni, pentru că sunt seriale ignorate, de care (poate) ai auzit, dar pe care le-ai uitat după câteva secunde, fiindcă sunt rar recomandate.

The Blacklist este un serial complex, inteligent și captivant, ce se îndepărtează cu eleganță de clișeele cu care ne-am obișnuit, pentru a ne introduce în lumea obscură a unui criminal misterios, talentat, parșiv și carismatic, care manipulează cu o neobișnuită ușurință o echipă secretă a FBI-ului, printr-un truc folosit de Neal în White Collar: cooperez cu forțele de ordine, vă ajut, dar… mie ce-mi iese?

Raymond Reddington, cunoscut de prieteni și dușmani drept Red, este un geniu. Dacă l-aș vedea și auzi în fiecare episod doar pe James Spader, nu m-aș plânge foarte mult, pentru că el salvează serialul și îl ține pe linia de plutire, mai ales în primele episoade, când ești înconjurat de agenți indiferenți și ostili, de care reușești cu greu să te atașezi pe la sfârșitului primului sezon, după ce au fost răpiți, torturați și împușcați, ocazii în care ai primit dovada așteptată: nu sunt roboți și au sentimente.

He’s more dangerous than what you give him credit for.

Îmbrăcat mereu la costum, cu nelipsita pălărie și cu o pereche de ochelari care nu reușește să îi ascundă viclenia din privire, Red decide să se îndepărteze de aliații lui și de relațiile pe care le-a construit în ultimele decenii pentru a încheia o înțelegere prin care este dispus să denunțe traficanți, mercenari, contrabandiști, teroriști și politicieni, cu condiția să nu fie arestat și să se poată bucura în continuare de libertate și de micile plăceri ale vieții. Aproape în fiecare episod, când este nevoit să își înfrunte un dușman, să discute cu un prieten sau să le ofere o lecție importantă agenților care îl însoțesc, Red spune o poveste.

Este un narator cu experiență, care își vrăjește audiența, în timp ce își amintește despre țările exotice pe care le-a vizitat, de călătoriile de afaceri palpitante, în care a întâlnit doar personalități importante și celebrități care se ascund de presă, dar care vor să-l cunoască pe el, enigmaticul Red, iar la final îți descrie cu atâta plăcere o delicatesă pe care a mâncat-o în nu știu ce restaurant de pe malul mării, încât o să pui în secunda următoare pauză și vei merge până în bucătărie sperând să găsești ceva asemănător, care nu se află într-o conservă sau are nevoie de 3 ore ca să fie gata.

Dar nu vei găsi, așa că te vei mulțumi cu o gustare rece și te vei reîntoarce la serial, supărat pe Red. Care acum o să îți povestească despre un vin vechi de două secole sau de cea mai fină șampanie din Franța. Da… unde e sticla mea de apă Evian?

Whatever you do, don’t eat the franks and beans.

Un personaj cu mare potențial în serial este Elizabeth Keen, dar Megan Boone nu a fost o alegere inspirată a producătorilor. Este o actriță care nu îmi transmite nicio emoție, un talent rar, pe care îl are și Stephen Amell din Arrow (da, fanii își dau ochii peste cap acum), indiferent de situație. Cred că uită mereu să se spele pe cap, iar aici nu mă refer la momentele în care se află în misiune și trebuie să alerge după suspecți. Nu este un agent strălucit, este un profiler la început de drum, dar Red vrea să colaboreze cu ea. Fiindcă el o cunoaște. Fiindcă el știe ce s-a întâmplat cu familia ei. Fiindcă trecutul e pe cale să devină o parte din viitor.

This is my world and you’re a tourist.

Relația dintre Lizzie și Red este greu de definit. De-a lungul celor două sezoane, încrederea dintre ei este testată periodic, însă indiferent cât de mult crește numărul minciunilor rostite, există un respect constant și imposibil de spulberat între acest criminal enigmatic și tânăra profiler, care își vede viața distrusă când acceptă să facă parte din echipa care trebuie să bifeze numele de pe lista lui Red. Și crede-mă când spun asta, este o listă foarte lungă.

I’m not going to tell you what happened, Lizzie.

Elizabeth este foarte încăpățânată și impulsivă. Are instincte bune, e ambițioasă și rezistentă, nu este intimidată de delincvenții cu care este nevoită să interacționeze pentru a primi răspunsurile mult căutate, cu toate că în unele situații lipsa ei de experiență se face simțită: atunci este înfricoșată, se lasă pradă unor sentimente care apar de nicăieri, în conflict cu imaginea rece și dură construită până atunci de actriță, dar dacă Red nu este acolo ca o să ajute să treacă peste obstacolul neprevăzut, agentul Donald Ressler (Diego Klattenhoff) intervine ca să își salveze partenera.

După Red, Donald este personajul meu preferat. Un agent bun și perseverent, care nu are încredere în noul lor colaborator, după ce acesta își denunță cu prea multă ușurință și mult prea mult entuziasm foștii „prieteni”, Donald este imaginea clasică a polițistului care respectă legile, ezită să încheie alianțe cu infractori și nu se sfiește să își pună viața în pericol pentru a mai ocupa o celulă din închisoare. Retras, serios și introvertit, el nu pare să aibă o viață personală, o familie sau prieteni, de parcă slujba este singurul motiv pentru care trăiește și se scoală în fiecare dimineață.

You and me, it’s just business. That’s all it’s ever going to be.

Legătura lui cu Lizzie este deosebită. Între cei doi se dezvoltă o prietenie sinceră, umbrită de minciunile lui Red și de secretele pe care acesta le împărtășește cu ea. Deși mulți fani își doresc ca relația dintre Lizzie și Donald să evolueze, să depășească granița de parteneri și prieteni, există o mică problemă: Tom Keen (Ryan Eggold). Soțul lui Lizzie este enigma primului sezon. Un bărbat simplu și cinstit, un familist simpatic, care îți amintește de acel geek pe care l-am avut toți drept coleg, un soț devotat și înțelegător, care se teme pentru viața soției și este îngrijorat de schimbările din relația lor, mai ales că ea nu are voia să îi povestească despre echipa din care face parte.

Sursă

Are you gonna cooperate? Please say no.

Nu recomand pauze îndelungate între episoade. Firul narativ principal este legat de fiecare caz în parte, câțiva infractori evadează sau dispar, doar pentru a-și face o apariție neprevăzută mai târziu, moment în care te vei uita cu nedumerire la ei, încercând să îți amintești cine sunt și de ce par Donald și Lizzie atât de îngrijorați când le rostesc numele. Cazurile abordează o gamă largă de teme: criminali în serie, mercenari, hoți de artă, teroriști, dispute poltice, teritoriale sau religioase, epidemii, trafic uman și lista continuă. Față de alte seriale, la The Blacklist cazurile nu sunt previzibile, nu îți amintesc de subiectul unui roman pe care l-ai citit săptămâna trecută sau de o întâmplare din CSI. Sunt originale, palpitante, violente, crude, în funcție de dispoziția scenariștilor, dar nu te vor dezamăgi și îți vor menține interesul ridicat.

Dacă viața lui Lizzie era aproape perfectă, echilibrul este spulberat când Red o avertizează în legătură cu soțul ei. Este un mincinos. Este periculos. Nu este cine pare a fi. Dar în cine ar trebui să aibă ea încredere? Într-un infractor care îi trădează pe cei cu care a colaborat în trecut sau în bărbatul alături de care a trăit în ultimii ani? Care este adevărata legătură dintre ea și Red? Pentru răspunsuri, renunțați la planurile pe care le aveți în următoarele zile și începeți The Blacklist, înainte că Red să vă treacă numele și să vă treziți cu agenții la ușă.

Trailer

No items found.
9

Uimitor

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader