Băieți răi pe viață (2020)

Cronici Filme
8

Grozav

Băieți răi pe viață (2020)
Băieți răi pe viață (2020)

Ce se întâmplă când Băieții Răi devin bărbați? Ei bine, după 25 de ani de la lansarea primului film “Bad Boys”, îi regăsim pe celebrii detectivi Mike Lowrey și Marcus Burnett la fel de simpatici cum îi știm. Doar că acum îi cam bântuie criza vârstei mijlocii, pe fiecare în alt fel: Marcus tocmai devine bunic și se gândește deja la pensionare pentru a petrece mai mult timp în familie, dar Mike se împăunează cu forma sa de zile mari și vrea să demonstreze că este mai pregătit ca oricând să-i prindă pe răufăcători.

Premiera în România: 17. 01. 2020

Gen film:, , An lansare film:Regizori:, Actori:, , Rating:Distribuitori:

Ce-o să faci când vor veni peste tine cu partea a treia? Băieții răi, Will Smith şi Martin Lawrence, îşi pun din nou viețile şi carierele în pericol pentru a proteja locuitorii oraşului Miami de pericole. Însă, de data aceasta, nu au de înfruntat un alt dealer de droguri sau vreun traficat de arme ce schimbă marfa pe narcotice, ci o bărbat din trecut, antrenat mulți ani pentru a se răzbuna.

Ura naşte monştri

Nu îi naşte în adevăratul sens al cuvântului, dar funcționează ca o sursă inepuizabilă de combustibil ce alimentează dorința de răzbunare. Şi răzbunarea funcționează pentru ambele tabere, nu doar pentru răufăcători. Aşadar, după un şir lung de întâmplări nefericite, Băieți răi pe viață devine o cursă nebună pe care o va câştiga cel care este dispus să sacrifice totul.

Netflix Like

Există o tendință în creştere, pe care o urmează cei de la Hollywood, de a-i scoate în evidență pe vorbitorii de limbă spaniolă şi, bineînțeles, de a le da un rol de bad guys – cu multă putere şi influență. Ştiu că am văzut prea mulți ruşi în tabăra adversă, dar nația asta bagă frica în tine chiar şi când vorbeşte.

Poate schimbarea a fost un pic forțată de seriale precum Narcos şi Casa del Papel, care s-au bucurat de un succes enorm. Dacă privim un pic în urmă, ne dăm seama că industria cinematografică avea nevoie de acest restart.

Ca să subliniez şi mai mult ideea, trebuie să spun că filmul începe într-o închisoare de maximă securitate din Mexic, de unde mafia reuşeşte să o extragă pe Isabel Aretas. Ea este jucată de Kate del Castillo, a cărei voce o putem auzi în animația The Book of Life, a personajului La Muerte.

Sonoritatea pe care o are limba spaniolă este unică, iar prin construcția ei şi faptul că este atât de răspândită, mai ales prin intermediul telenovelelor, ai impresia că o poți vorbi. Lucru pe care îl încearcă şi băieții noştri răi, Mike şi Marcus, în repetate rânduri.

Vikingul IT-ist

Dacă ar fi fost o parodie, poate am fi văzut un Viking cum sparge un computer cu toporul, dar aici vorbim despre Bjorn Ironside, pe care în mod intenționat îl cheamă Dorn. V-ați prins? De fapt, chiar este parodiat în anumite momente, când spune că urăşte violența şi preferă să supravegheze acțiunea.

Este evidentă paralela pe care au făcut-o regizorii cu celebrul personaj, mai ales că acum apare şi pe coperta serialului. Un deliciu, pentru fanii de ambele genuri, să-l vedem purtând ochelari de vedere şi rugându-se, pentru prima dată, la Dumnezeu şi nu la Odin.

Bad Boys, Bad Boys…

Îl iubeşti sau îl urăşti, Will Smith tot ajunge să-ți intre sub piele cu toate rolurile de adolescent imatur şi plin de un curaj irațional pe care le conturează în personajele lui. Anii au trecut, detectivii au îmbătranit, dar Mike “Bulletproof” Lowrey a rămas la fel: neînfricat şi plin de umor.

Fără să țină seamă de avertismentele celor din jur, inclusiv din partea celei pentru care pare că are sentimente mai puternice decât cele de colegialitate, se avântă într-o vânătoare oarbă a personajului misterios care omoară foşti agenți sau procurori din Miami.

Într-un timp scurt, Mike realizează că se luptă cu o umbră din trecut. Una care nici măcar nu ştia că există. Arogant cum îl ştim, mărturiseşte că half the people of Miami wants to kill me. O afirmație curajoasă, dar care poate însemna că moartea îl pândeşte la tot pasul, iar inevitabilul se întâmplă şi este împuşcat.

Opusul lui Mike, Marcus, care până acum milita pentru meditație şi calm, după vizitele lui la psiholog din primele două părți ale francizei, acum caută penitență în fața divinității. Într-un moment de panică maximă, când cel care părea a fi nemuritor a fost atins de un glonț, Marcus începe să vadă lucrurile cu adevărat importante în viață, pe lângă prinderea răufăcătorilor, şi decide să se retragă.

Băieți răi pe viață reprezintă contrastul dintre omul bogat care deține faima, are lumea la picioare şi pare că e împlinit şi omul sărac, dar înconjurat de familia iubitoare. Vorbim despre Mike şi Marcus, bineînțeles, primul fiind cel care n-a fost îndrăgostit vreodată: I have to catch the bad guys. That’s all I know and all I have to do. Somebody has to protect this city!. 

Replici acide, alte foarte amuzante, apariții neașteptate, acțiune de calitate cu scene credibile pe alocuri şi muzică ce îți creşte pulsul. Băieți răi pe viață le are pe toate. Nota 8 este binemeritată şi cred că trebuie văzut.

8

Grozav

Spirit interdisciplinar… sau indisciplinat. Dacă n-are ce mânca, mănâncă litere. Consumă berevol, cu efort susținut și constant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader