Coco (2017)

Cronici Filme
Comandă DVD
10

Perfect

9

User Avg

Coco (2017)
Coco (2017)

Coco urmărește temele cunoscute pentru fanii animațiilor făcute de Disney/Pixar: familia, identitatea personală și cum să le împaci pe cele două atunci când ele nu par împăcabile. Totul se întâmplă pe fundalul cât se poate de colorat al tradiției mexicane: Día de los Muertos.

 pe IMDb

An de an, abia aștept să apară cel mai nou film marca Disney/Pixar. Animația, cântecele, spiritul acestor filme sunt toate bine cunoscute și totuși, an de an, nu poți să nu te întrebi cum au să încerce din nou. Ei bine, cu Coco, au nimerit-o.

Filmul urmărește temele cunoscute pentru fanii animațiilor făcute de Disney/Pixar: familia, identitatea personală și cum să le împaci pe cele două atunci când ele nu par împăcabile. Totul se întâmplă pe fundalul cât se poate de colorat al tradiției mexicane: Día de los Muertos.

Miguel Rivera face parte dintr-a 5-a generație a unei familii de pantofari. Întemeietoarea afacerii de familie, Imelda, a pornit pe acest drum după ce soțul ei a plecat ca să își astâmpere pasiunea pentru muzică și le-a lăsat în urmă pe ea și fiica lor Coco.

Însă plecarea soțului Imeldei nu doar că a forțat-o pe aceasta să găsească ceva din care să trăiască, dar a lăsat-o și cu o ură pentru muzică. La fel ca afacerea, și această ură a fost transmisă din generație în generație. Apoi apare Miguel, care nu își dorește decât să fie artist, precum idolul său, marele Ernesto De La Cruz.

Când Miguel are 12 ani, de ziua morților, familia află de pasiunea lui secretă, ceea ce îl face să fugă de acasă. Și uite așa ajunge, nicăieri altundeva decât în tărâmul morților, în singura noapte din an în care călătoria dintre lumea noastră și cea a morților este liberă. Însă acum trebuie să găsească o cale înapoi înainte să răsară soarele sau riscă să rămână blocat acolo pe veci.

Familia a început să fie o temă tot mai importantă în filmele Disney. Dacă la începuturile lor, majoritatea erau despre prințul pe cal alb care va veni și te va salva, cu timpul au evoluat în „este bine să îți găsești propriul drum în viață, dar nu uita că familia va fi mereu acolo să te susțină”, ceea ce mi se pare o idee foarte drăguță. Mai ales luând în considerare faptul că, teoretic, Disney face filme pentru copii, vârstă la care într-adevăr familia joacă un rol mai important decât sufletul pereche. (Practic, chiar și bazându-mă strict pe numărul de adulți prezenți la vizionarea filmului în varianta subtitrată, deci fără copii, pot afirma cu mâna pe inimă că Disney nu face filme doar pentru copii.)

Reprezentarea culturală este uimitoare. Pentru mexicani, Día de los Muertos nu este un motiv de tristețe, este o zi în care se celebrează viața. Iar acest lucru se vede atât de bine în atitudinea personajelor, în culorile care apar… Nici nu am să încep să vă povestesc despre rochiile unora dintre schelete, doar pentru a vă convinge să mergeți la cinema și să îl vedeți. De asemenea, din câte am citit despre Coco, pot fi recunoscute nenumărate celebrități mexicane în acest film, ceea ce nu face altceva decât să arate că cei de la Pixar și-au făcut cât se poate de bine temele. Dar, dacă nu recunoașteți pe nimeni altcineva, veți fi cel puțin dați pe spate de cât de perfect este reprezentată Frida Khalo.

Așa că, mari sau mici, cu copii sau fără, vă învit cu mare drag să vededți ceea ce eu consider unul din cele mai bune filme pe care le-am văzut cel puțin în ultima jumătate de an.

Vizionare plăcută!

Mulţumesc pentru invitaţie, Forum Film România!

10

Perfect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader