Jumanji: Welcome to the jungle · Jumanji: Aventură în junglă (2017)

Cronici Filme
8

Grozav

6.9

User Avg

Jumanji: Welcome to the jungle · Jumanji: Aventură în junglă (2017)
Jumanji: Welcome to the jungle · Jumanji: Aventură în junglă (2017)

Ceea ce mi-a plăcut la acest film este evoluția personajelor de-a lungul acțiunii, atât personală cât și a grupului în sine și faptul că te face să te gândești că aparențele înșeală și că fiecare persoană în parte are ceva special. Este un film numai bun de urmărit cu familia, prietenii, la orice oră din zi și din noapte.

 pe IMDb

Îmi plac filmele de aventură și, de fiecare dată când apare un astfel de film, nu ezit să îl văd. Jumanji mi-a atras atenția tocmai datorită acestui fapt, plus că joacă și actorii Dwayne Johnson și Kevin Hart, care mie una îmi sunt tare simpatici.

Filmul este o reinterpretare a filmului Jumanji din 1995 (o adaptare după cartea omonimă pentru copii din 1981, scrisă de Chris Van Allsburg), căruia i-a urmat apoi un sequel în 2005 numit Zathura.

Eu l-am văzut sincer doar pe cel din 2005, Zathura, care mi s-a părut simpatic.

Dacă nu știți despre ce e vorba în Jumanji: welcome to the Jungle, ei bine, povestea este cam așa: 4 tineri ajunși împreună în detenție sunt aruncați efectiv într-un joc video, în decorul sălbatic și necunoscut al junglei.

Pe lângă asta, ei sunt nevoiți să se folosească de avatarurile alese de fiecare în parte și de abilitățile acestora pentru a putea câștiga jocul și a reveni în lumea reală.

Cei 4 tineri, Spencer, Fridge, Bethany și Martha sunt puși acum în fața unei aventuri cum poate nu au mai văzut până atunci. Spencer (în joc – Dwayne Johnson) este adolescentul inteligent, simpatic, generos, care mereu îi ajută pe ceilalți, dar în același timp timid când vine vorba de relații – orice relații. În schimb, Fridge (în joc – Kevin Hart) este sportivul școlii, care nu prea se omoară cu învățatul și cu școala în general. El are o singură pasiune și aceea este fotbalul. Bethany și Martha nici că puteau fi mai diferite: Bethany (în joc – de data aceasta interpretată de un bărbat – Jack Black) este fata populară și egocentrică, care nu se gândește decât la ea, chiar dacă ea nu-și dă seama de acest lucru, pe când Martha (în joc – Karen Gillan) este fata studioasă, cuminte și retrasă, care nu se prea împacă cu sportul și nu înțelege rostul aruncatului la coș pentru 5 puncte.

„Professor Shelly Oberon: [as Bethany, seeing her reflection] NO! I’m an over-weight middle-aged man. Wait a second. Where’s my phone?”

Cu toate acestea, întâmplarea face ca tocmai aceste caracteristici ale lor să fie scoase la înaintare și date pe față, conștientizarea tuturor acestora fiind benefică pentru fiecare dintre ei. De asemenea, aceștia sunt puși față în față cu fricile lor și nu au altă variantă decât să le înfrunte pentru a putea supraviețui. Ei se regăsesc pe sine, se cunosc în același timp și reușesc cumva să lege o prietenie strânsă, cu toate neînțelegerile avute.

„Moose Finbar (Fridge): [when he sees all his weaknesses] I hate this game.”

Există momente de tensiune, unele stânjenitoare, alte momente când sunt mărturisite sentimente, dar și momente comice care mi-au adus zâmbetul pe față. În schimb, acțiunea m-a ținut activă pe parcursul filmului, cu toate că nu se axează atât pe aventură, cât pe relația dintre personaje și pe modul în care reușesc acestea să se descurce împreună pentru a duce la bun sfârșit misiunea lor și a-l învinge pe răufăcătorul Van Pelt (Bobby Cannavale).

Mi s-a părut tare ciudat să-l văd pe actorul Dwayne Johnson în rolul unui puștan adolescent, nesigur pe el și timid, care trebuie să dea dovadă de curaj prin întruchiparea avatarului său, cu toate că și-a făcut bine treaba. Totodată, Kevin Hart aka Fridge a fost cireașa de pe tort cu ale sale comentarii și nemulțumiri legate de avatarul său mic de statură (el fiind, de fapt, bine făcut și mai înalt) și lipsit de puteri, cu alergie la chec.

Dr. Smolder Bravestone (Spencer): This is a video game, which means we have special skills.

[Bravestone runs at super speed]

Moose Finbar (Fridge): Why am I running so slow?”

Totuși, consider că Jack Black are cel mai greu rol din film, reușind în mod uluitor să-i dea viață popularei Bethany și o face limitat, fără să treacă în extremă și fără să o ducă în parodie. Martha are norocul, pe de altă parte, să fie jucată de Karen Gillan care își duce rolul de fată timidă și ușor stânjenită, pe lângă cel de „bad ass” al avatarului său, triumfal, dansul luptei fiind una dintre armele sale, descoperită într-un moment de cumpănă.

Mai mult, am fost surprinsă că în film apare și actorul Nick Jonas care îl interpretează pe Alex, un adolescent dispărut de 20 de ani și piesa lipsă de care au nevoie pentru a ieși cu bine din toată această aventură.

Ceea ce mi-a plăcut la acest film este evoluția personajelor de-a lungul acțiunii, atât personală cât și a grupului în sine și faptul că te face să te gândești că aparențele înșeală și că fiecare persoană în parte are ceva special. Este un film numai bun de urmărit cu familia, prietenii, la orice oră din zi și din noapte.

„Jumanji: welcome to the Jungle” apare în cinematografe pe 29 decembrie 2017.

Mulțumesc InterComFilm Distribution pentru invitație.

8

Grozav

Repezită și ușor zăpăcită, reușește să se rănească chiar și atunci când nimic nu pare să-i dea ocazia. Este o fire sensibilă și poate, chiar naivă. Apreciază replicile ironice pentru că și ea are tendința să le folosească. Cel mai mult îi plac ciocolata și jeleurile, dar nu refuză nimic ce intră la categoria dulce. Preferă filmele, serialele și cărțile când vine vorba de a-și petrece timpul liber. Învățată cu muntele de mică, drumețiile sunt pentru ea o vacanță reușită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader