Alita: Îngerul războinic (2019) · Alita: Battle Angel

Cronici Filme
8

Grozav

9.3

User Avg

Alita: Îngerul războinic (2019) · Alita: Battle Angel
Alita: Îngerul războinic (2019) · Alita: Battle Angel

Când Alita (Rosa Salazar) se trezește fără să-și amintească cine este, într-o lume din viitor pe care nu o recunoaște, ea este luată de Ido (Christoph Waltz), un medic binevoitor care își dă seama că undeva în acest corp de cyborg abandonat se află inima și sufletul unei tinere cu un trecut extraordinar. În timp ce Alita învață să-și trăiască noua viață pe străzile rău famate ale orașului Iron, Ido încearcă să o protejeze de trecutul ei misterios, în timp ce noul ei prieten Hugo (Keean Johnson) o ajută să-și recapete memoria.

CDar atunci când forțele mortale și corupte care conduc orașul vin după Alita, ea descoperă un indiciu din trecutul ei – că are abilități unice de luptă încât nimic nu o va putea opri. Dacă ar putea stăpâni aceste abilități, ar putea fi salvarea prietenilor, a familiei și lumii în care a crescut.

Premiera în România: 15. 02. 2019

An lansare film:Regizori:Actori:, , Distribuitori:

Se spune că ori de câte ori James Cameron atinge un film, acesta se transformă inevitabil în 3D. La fel stau lucrurile și în cazul Alitei, Îngerul Războinic căzut la datorie, care este un impresionant spectacol vizual, compus din imagini care pe alocuri îți taie răsuflarea, dar cu multe fire narative ce lasă câteva semne de întrebare. Avem parte de acțiune din belșug, dar, din păcate, lipsește coerența în desfășurare, Alita trecând rapid de la o adolescentă îndrăgostită la vânătoare de răufăcători.

Alita este un cyborg ieșit din funcțiune, pe care doctorul Ido (Chritoph Waltz) o readuce la viață într-o lume distopică, în care este forțată de propriile căutări interioare să-și găsească identitatea. Lipsită de amintiri din viața anterioară, fata descoperă că stăpânește legendarele tehnici de luptă Panzer Kunst, despre care oamenii credeau că au dispărut.

Pentru a supraviețui în Scrapyard, o așezare împrejmuită de munți de gunoaie și controlată de către orașul plutitor Tiphares, mulți locuitori aleg să fie mercenari plătiți pentru a vâna criminali. Ca o societate să fie ușor de condus, oamenii să nu iasă din zona din confort și să rămână manipulabili, este nevoie de o activitate care să le distragă atenția, iar Vector, un soi de primar trimis din Tiphares să țină lucrurile sub control, organizează campionate de Motorball. Condusă de instinctul ei de luptătoare și de dragostea pentru Hugo, fata se înscrie în competiție pentru a-l ajuta pe băiat să-și îndeplinească visul de a ajunge în orașul din cer.

Mai fascinantă decât cursa de Motorball, așa cum ne-am aștepta, este prestația lui Christoph Waltz, care joacă excelent rolul de doctor și redă veritabile emoții și trăiri ale unui tată care adoptă un copil. Relația dintre Ido și Alita este fascinantă încă de când ea deschide pentru prima dată ochii aceia mari care te vrăjesc prin inocența lor. Asumându-și rolul de părinte, Ido o învață pe fată totul despre viață, cum să se poarte în societate și de cine să se ferească. Și, la fel ca în viața reală, Alita ajunge să se răzvrătească și iese pe străzi în căutarea dragostei.

Din fericire, iubirea și forța ei de a învinge răul nu este subiectul principal, dar nici pericolul ca în viitor să ajungem să fim controlați de o minte bolnavă și tiranică nu pare că ar conta atât de mult. Filmul nu are o temă principală, dar niciun fir narativ destul de important încât să merite să fie urmărit și păstrat până la final. Scenele nu au o tranziție logică, iar subiectele acțiunilor încep și se termină la fel de brusc. Cumva dau impresia că au vrut să cuprindă mai multe filme în unul singur, dar au grăbit totul ca să ajungă mai repede la partea finală. Pe care, bineînțeles, există șanse să o vedem în partea a doua.

Ca în orice interacțiune socială, unde ceva lipsește și trebuie compensat, relația filmului cu spectatorii este echilibrată, și chiar înclinată către o părere generală pozitivă, prin efectele speciale care sunt pur și simplu magice. Alita este pusă în centrul atenției într-o lume fascinantă și realistă din punct de vedere al imaginii. Faptul că ea este un cyborg, dar cu corp uman ce ar trebui, în mod firesc, să aibă o locomoție robotică, este aproape insesizabil. Sau poate chiar așa ar trebui privită această peliculă SF: fără așteptări din partea șcenariului și ca pe o dovadă că filmele încep să se apropie din ce în ce mai mult de realitate.

Alita: Îngerul războinic este o producție spectaculoasă, ce apropie cu succes de realitate o lume imaginară. Lipsa unui istoric al personajului principal și a forței pe care o deține sunt minusuri importante, dar doza de adrenalină pe care o dă fiecare scenă de luptă și jocul ireproșabil al actorilor transformă acest film, care a creat așteptări prea mari, în unul ușor de digerat.

8

Grozav

Spirit interdisciplinar… sau indisciplinat. Dacă n-are ce mânca, mănâncă litere. Consumă berevol, cu efort susținut și constant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader