Only You · Cum ți-e scris (1994)

Cronici Filme
8.5

Grozav

9.5

User Avg

Only You · Cum ți-e scris (1994)
Only You · Cum ți-e scris (1994)

În adolescență, lui Faith i se ghicise de două ori că cel care îi este sortit poartă numele de Damon Bradley, dar nu avusese niciodată ocazia să cunoască pe cineva cu acest nume. Mai mulți ani, acesta a fost pentru Faith singurul indiciu despre presupusa ei „jumătate". Însă a venit și vremea să renunțe la acest vis de adolescentă, pentru a accepta oferta mai concretă a unui medic.

Cu câteva zile înainte de căsătorie, Faith primește un telefon de felicitare de la un fost coleg al logodnicului ei, care îi sună din aeroport înainte de a se urca în avionul spre Veneția.  Numele lui? Damon Bradley.

Only You – Cum ți-e scris (1994) pe IMDb

You make your own destiny… don’t wait for it to come to you.

Dacă aș vrea să văd un film romantic, 80% dintre recomandări vor cuprinde The Fault in Our Stars și If I Stay (nu le-am văzut, dar de la atâta reclamă nu cred că o voi face prea curând, deși cred că mi-ar placea amândouă), the overrated Notebook și ecranizările după romanele lui Nicholas Sparks (doar A Walk to Remember mi-a plăcut, deși cartea m-a adormit de câteva ori), care par o combinație ciudată între romanele lui Nora Roberts și cele ale lui Danielle Steel, deși autorul nu are nimic în comun cu stilul celor două.

Filmele clasice nu sunt recomandate (nu cred că am să înțeleg vreodată de ce), iar cele care nu au reușit să treacă granița în noul mileniu sunt privite cu suspiciune, de parcă regizorii și scenariștii, împreună cu restul echipei de producție, habar n-aveau ce fac și mergeau doar pe improvizație, nu pe talent și idei originale (care lipsesc în prezent, dacă ne uităm câte remake-uri inutile au fost făcute în ultimii 5 ani, doar pentru a adăuga câteva efecte și actori care au mai mult lipici la public).

Dar am deviat de la scopul articolului. Să revenim.

Faith Corvatch (Marisa Tomei) este o tânără frumoasă, ușor copilăroasă și puțin naivă, care crede în Destin, în suflete pereche și dragoste la prima vedere. După ce a participat la un carnaval când era adolescentă, o ghicitoare i-a prezis că pe alesul inimi ei îl cheamă Damon Bradley. Când și tabla Quija îi oferă același răspuns, Faith este sigură că tot ce trebuie să facă este să-l găsească pe Damon ca să descopere dragostea și să fie fericită.

După 14 ani, ea urmează să se mărite cu un tip anost, care petrece prea mult timp în compania picioarelor (nu, nu e Bundy și nu vinde pantofi), însă primește un telefon de la unul dintre colegii lui, care urmează să plece în Veneția și pe care îl cheamă… Damon Bradley.

Faith se hotărăște să riște, să plece după el și cum aventura este mai frumoasă când ai companie, este însoțită de cumnata ei Kate (Bonnie Hunt), care e nefericită și are nevoie de puțină distracție.

Cum Destinul are voință proprie și adoră să se joace cu viețile muritorilor, Faith și Kate nu reușesc să-l prindă pe Damon, care este mereu cu câțiva pași în fața lor, dar asta nu o împiedică pe tânăra să devină Cenușăreasa, să își piardă pantoful și să-l întâlnească pe chipeșul american Peter Wright (Robert Downey Jr.), care este fermecat de frumusețea lui Faith și se îndrăgostește de ea.

Disperat să-i atragă atenția și să nu o lase să fugă după un bărbat pe care ea nu îl cunoaște, Peter strecoară o mică minciună între ei și se dă drept Damon Bradley.

Faith și Peter/Damon petrec o seară romantică, descoperă misterele Veneției, dar adevărul iese la iveală și visele ei sunt spulberate când află că a mințit-o. Supriza cea mai mare vine când Peter se oferă să o ajute să îl găsească pe adevăratul Damon Bradley (a aflat unde a fugit) și împreună cu Kate și admiratorul ei, charismaticul italian Giovanni (Joaquim de Almeida), se îndreaptă spre Positano, unde Faith îl întâlnește (în sfârșit) pe Damon (Billy Zane), un playboy incult, care are o părere mult prea bună despre el.

Marisa Tomei este fermecătoare și simpatică, o actriță talentată, cu un Oscar pentru My Cousin Vinny (o bijuterie de film, de care nimeni nu a auzit, mai mult ca sigur) și două nominalizări la Globurile de Aur pentru The Wrestler și În the Bedroom, iar Robert Downey Jr. este irezistibil, într-o perioadă în care sarcasmul era pentru el un limbaj necunoscut, iar aroganța caracteristică abia începe să se formeze. Chimia dintre cei doi nu e forțată. Faith și Peter se completează reciproc, comunica fără să vorbească, prin priviri pe furiș și gesturi ascunse, însă minciuna distruge încrederea dintre ei și Destinul mai are câțiva ași în mânecă.

P.S. O să adori rochiile Marisei și te vei îndrăgosti de coloana sonoră.

Trailer

No items found.
8.5

Grozav

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader