Wonder · Minunea (2017)

Cronici Filme
8

Grozav

8.3

User Avg

Wonder · Minunea (2017)
Wonder · Minunea (2017)

Povestea, de sine stătătoare, funcționează perfect. Este un film care va plăcea atât întregii familii, dar și persoanelor care doar vor să vadă un film bun.

Are câteva momente emoționante, destule momente amuzante și un aer de „feel good” general care pot culmina fără nici o problemă o după amiază sau o seară de altfel ordinară.

 pe IMDb

Bullying-ul este un subiect despre care auzim peste tot în ultima vreme. Fie că ești încă la școală și trebuie să supraviețuiești 6 ore pe zi într-un mediu și cu niște colegi care nu îți pun mai niciodată binele emoțional pe primul loc, fie că ești părinte, ai să dai de el. Ca adulți, majoritatea dintre noi cam înțelegem care e treaba și cum vine cu bullying-ul ăsta. Dar cum îi explici unui copil? De multe ori, e nevoie de o variantă mai eficientă decât „să te iei de alți copii e greșit”.

Filmul se centrează pe viața lui August ‘Auggie’ Pullman, un băiețel care începe clasa a 5-a la o școală de stat, după ce până atunci fusese învățat acasă, de către mama lui. De ce? Din cauza unui defect din naștere, Auggie are o deformitate facială care îl separă de ceilalți copii. Odată ajuns la școală, colegii săi îl tratează ca pe un ciudat, îl strigă nume urâte, ba chiar merg până la a evita să îl atingă, ca nu cumva să ia „ciumă”. Ce faci, în situația asta? „Minunea” face o treabă bună atât în a explica problema, cât și în a explica soluția.

Povestea, de sine stătătoare, funcționează perfect. Este un film care va plăcea atât întregii familii, dar și persoanelor care doar vor să vadă un film bun. Are câteva momente emoționante, destule momente amuzante și un aer de „feel good” general care pot culmina fără nici o problemă o după amiază sau o seară de altfel ordinară. Nu vă așteptați, totuși, la un film foarte serios sau dramatic. „Minunea” nu este o dramă de familie ci este pur și simplu un film despre bullying. Pentru că în afară de defectul său fizic, viața lui Auggie (Jacob Tremblay) este destul de bună. Are o mamă severă, dar care vrea ceea ce e mai bine pentru el (Julia Roberts), un tată care pare a fi măscăriciul familiei, dar îl iubește nespus (Owen Wilson) și o soră care mai mare (Izabela Vidovic) care și-a pus viața proprie, dacă nu chiar pe pauză, cu siguranță pe locul 2.

Cast-ul este unul chiar bun. În afară de cele 3 nume mari de pe afiș, chiar și ceilalți actori sunt cât de cât cunoscuți. Izabela Vidovic a jucat până acum mai mult în seriale, apărând în producții precum, „The 100”, „iZombie” sau ”Supergirl”, pe când Noah Jupe, unul din copiii de la școala lui Auggie a putut fi văzut chiar în toamna aceasta în „Suburbicon”. Ajută mult faptul că regia și scenariul după carte (scrisă de R. J. Palacio) îi aparțin lui Stephen Chbosky, care are în palmares cartea și filmul „The perks of being a wallflower”. Muzica este minimală, singura piesă din soundtrack care atrage atenția, fiind și un mini-laitmotiv al filmului fiind „We’re going to be friends” al celor de la The White Stripes.

Per total, un film bun, care va fi apreciat de toate vârstele și poate va reuși să învețe, cel puțin o persoană, cum să fie un om mai bun.

Mulțumesc Vertical Entertainment pentru invitație.

8

Grozav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader