Cele două titluri aparţin autoarei Aniela Ariton şi vor face parte din colecţia Copilărie fericită. Cărţile de la standul editurii vor putea fi achiziţionate cu un discount de 30% pe perioada târgului Prezentarea a două volume în tematica târgului de carte, Centenarul, vor completa programul evenimentelor de la stand Mircea Coşea, Ioan N. Roşca, Ion Dudu Bălan, autori de elită ai editurii fundaţiei lansează volume de marcă la târg
Editura Fundaţia România de Mâine va participa în perioada 14 – 18 noiembrie la cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, având în acest an tema centrală „România Centenar”. Noutatea editurii pentru acest an este lansarea colecţiei Copilărie fericită cu două titluri ale autoarei Aniela Ariton – „Prinţesa şi bobul de mazăre“ şi „Tabăra de benzi desenate“. Programul evenimentelor la târgul de carte este completat cu alte volume pliate pe profilul cu care editura şi-a obişnuit publicul cititor.
Vineri, 16 noiembrie, sala Mircea Sântimbreanu va găzdui de la ora 16:30 lansarea volumului „Istoria în oglinda spiritului filosofic modern“ al profesorului Ioan N. Roşca. Volumul selectează cele mai importante orientări moderne şi contemporane, străine şi autohtone, de filosofia istoriei, încheindu-se cu o încercare personală a autorului, de reconstituire a principalelor sisteme filosofice, nu numai gnoseologic şi ontologic, ci şi prin atingerea unor aspecte particulare, precum cele referitoare la om, natură şi societate.
Ziua de sâmbătă 17 noiembrie aduce trei lansări la standul Editurii Fundaţiei România de Mâine. De la ora 12:00 „Viaţa şi opera unui poet exilat: Aron Cotruş“, autor Ion Dodu Bălan. Această carte reprezintă reînvierea acestui poet transilvan care se datorează exegetului Ion Dodu Bălan, cel care l-a înfățișat pe creatorul și Omul Cotruș pe planuri multiple: biografic, uman, literar, diplomatic etc. Acelaşi istoric şi critic literar Ion Dodu Bălan realizează o monografie unică despre Octavian Goga („Octavian Goga – monografie“), volum care se va lansa tot la Gaudeamus 2018.
De la ora 13:00, standul Editurii Fundaţiei România de Mâine, găzduieşte lansarea a două volume în tematica târgului de anul acesta: Centenarul. Primul volum „Generaţia Marii Uniri – 1918. Repere istorice“, volum coordonat de prof. Viorica Moisuc spune povestea unora dintre eroii înfăptuirii României Mari, istoria consemnând mari personalităţi, atât din ţară, cât şi din afară, care şi-au pus toate eforturile, voinţa şi puterea în slujba realizării acestui ideal.
În anul Centenarului este firesc să ne bucurăm. În acelaşi timp, este momentul unor evaluări corecte asupra drumului parcurs, a stadiului atins şi a ceea ce mai avem de făcut. Volumul „Economia şi societatea românească în anul Centenarului. Studii şi interviuri“, autor prof. Mircea Coşea, răspunde foarte bine acestor cerinţe. Sunt preluate surse de date bine documentate, iar indicatorii prezentaţi sunt relevanţi. Lansarea acestui titlu va avea loc la standul editurii de la ora 18:00 în ziua de sâmbătă 17 noiembrie.
Duminică, 18 noiembrie, de la ora 11:00 la sala Mircea Sântimbreanu editura Fundaţiei România de Mâine aduce celor mai mici cititori colecţia Copilărie fericită. „Nu poţi să iubeşti cărţile decât dacă le cunoşti de când eşti foarte mic. De la vârsta când nici nu ştii ce reprezintă acele semne negre, dar stai lângă mama, lângă tata sau lângă bunici şi vezi cum ei, doar uitându-se la filele din faţa lor, îţi dezvăluie un tărâm fermecat. Apoi înveţi să citeşti şi cărţile nu îţi mai pot ascunde nici un secret. Iar tu eşti deja îndrăgostit de ele. Acesta este motivul pentru care o editură, mai ales una dedicată educaţiei, cum este Editura Fundaţiei România de Mâine, trebuie să aibă în portofoliu cărţi pentru copii. Ei sunt cititorii de mâine, de poimâine, din timpurile ce urmează şi numai noi purtăm responsabilitatea pentru ataşamentul lor, prezent şi viitor, faţă de slovele scrise“, spune Odilia Roşianu director Editura Fundaţiei România de Mâine.
Cele două titluri din colecţia pentru copii aparţin autoarei Aniela Arion – „Prinţesa şi bobul de mazăre“ şi „Tabăra de benzi desenate“.
O carte pentru cei mari (şi veşnic tineri), „Prinţesa şi bobul de mazăre“ este povestea care ne introduce în lumea absurdului. Poate fi rampa de lansare a întrebărilor năstruşnice, atât pentru adulţi, cât şi pentru cei abia ajunşi pe Pământ.
„Tabăra de benzi desenate“ se adresează celor cărora le plac provocările şi vor să afle cum poţi ilustra o poveste. O tabără unde vor cunoaşte un motan năzdrăvan, care va fi ghidul lor într-o călătorie presărată cu mistere, ciudăţenii şi provocări. Aventura nu are un final, autoarea lăsându-ne să decidem singuri care este sfârşitul poveştii.
Cârţile de la standul editurii vor putea fi cumpărate pe perioada târgului cu un discount de 30%. Editura Fundaţiei România de Mâine va avea standul amplasat la Gaudeamus la nivel 7.7 în cadrul Bursa EDUCAŢIA cu numărul 329.
Editura Fundaţiei „România de Mâine” se recomandă printr-o activitate de înaltă calitate, datorată atât prestanţei autorilor ale căror nume se regăsesc pe copertele cărţilor publicate, cât şi profesionalismului echipei redacţionale.
Alături de publicaţiile dedicate activităţii universitare şi academice, programul editorial al Editurii Fundaţiei „România de Mâine” are în vedere şi cititorii obişnuiţi, pasionaţi de istorie, politică, geografie, memorialistică, interviuri, artă, arhitectură, psihologie, eseistică etc. Volumele aparţinând tuturor acestor sfere de lectură de mare interes sunt regăsite în oferta permanentă a editurii.
Michelle Cuevas este cunoscută cititorilor autohtoni datorită volumelor Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier (Editura Arthur, 2016) și Destupătorul de Sticle din Ocean (Editura Vlad și Cartea cu Genius, 2017), cărți traduse cu succes în România și în alte peste 20 de țări La finalul acestei luni, îndrăgita autoare de cărți pentru copii, scriitoarea americană Michelle Cu...[Read More]
Aș putea să îți spun că mi-a plăcut Născută din Fum și Os. Că m-au intrigat personajele, povestea, atmosfera, misterul care vibra pe străzile pustii din Praga, ochii de foc ai îngerului și părul albastru, pierdut în spirala infinitului, al eroinei, care nu știe cine sau ce este. Dar aș minți. Pentru că am fost absorbită, vrăjită și sedusă de către carte. Pentru că am citit-o de două ori, în mai pu...[Read More]
Editura Nemi pentru copii deschide călătoria până la hotarele magiei alături de Fetița care a salvat Crăciunul, de Matt Haig, continuarea bestsellerului Un băiat numit Crăciun. Cartea e plină de aventuri, umor, elfi, magie și toate ingredientele pentru o poveste ideală de Crăciun, însoțită de ilustrațiile minunate ale lui Chris Mould. Când Amelia vrea să-și vadă o dorință îndeplinită știe exact c...[Read More]
Editura Cartea Copiilor își așteaptă cu drag prietenii și cititorii la târgul de carte Gaudeamus, care se va desfășura între 14-18 noiembrie 2018, în pavilionul central Romexpo. Standul Cartea Copiilor va avea numărul 239 și se va afla pe nivelul 4,50, iar programul de vizitare a târgului va fi între orele 10:00 şi 20:00. Printre noutățile pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2018 se nu...[Read More]