Murder on the Orient Express · Crima din Orient Express (2017)

Cronici Filme
7.5

Bun

7

User Avg

Murder on the Orient Express · Crima din Orient Express (2017)
Murder on the Orient Express · Crima din Orient Express  (2017)

Crima din Orient Express prezintă una dintre numeroasele aventuri ale detectivului belgian inventat de Agatha Christie, Hercule Poirot, un om perspicace, un detectiv iscusit și spectaculos în toate deciziile pe care le face.

Dacă exista un caz dificil de deslușit, Poirot sigur încă nu a auzit de el.

 pe IMDb

Anul 2017 se apropie ușor de final și mai putem să ștergem de pe watchlist încă un film. Este vorba despre Crima din Orient Express, încă o re-adaptare a celebrului roman polițist a scriitoarei Agatha Christie.

Multe opinii de-a lungul site-urilor de specialitate spuneau că nu mai este nevoie de un remake al filmului din 1974 (încă nu l-am văzut, dar sigur îl am în vedere pentru o comparație între cele două) și că nu are nimic mai special. De fapt, este un remake la nivel de cinematografie modernă, la standarde înalte și care, de cele mai multe ori, reușesc să nu dezamagească, dar nu aduc nici nimic nou.

Crima din Orient Express prezintă una dintre numeroasele aventuri ale detectivului belgian inventat de Agatha Christie, Hercule Poirot, un om perspicace, un detectiv iscusit și spectaculos în toate deciziile pe care le face. Dacă exista un caz dificil de deslușit, Poirot sigur încă nu a auzit de el.

Intriga filmului se bazează pe același fir narativ al cărții. Am fost plăcut surprins să remarc că o urmează foarte îndeaproape (nu multe filme facute după cărți mai reușesc să urmeze acest lucru) și prezintă fix ceea ce te așteptai să prezinte. Călătoria lui Poirot începe în Istanbul, la bordul Orientului Express și are ca destinație finală Calais, Franța. În tren întâlnim fel de fel de personaje, cu aspecte și personalități diferite. Nimeni nu este la fel, însă toți au, mai mult sau mai puțin, ceva de ascuns. Călătoria cu trenul ia o întorsătură neașteptată atunci când unul dintre pasageri, Edward Ratchett (interpretat de Johnny Depp) este găsit mort în compartimentul său. Brusc, toată lumea devine suspectă și este de datoria lui Poirot să-l găsească pe făptaș. Însă în final, fie că ai citit cartea sau nu, este posibil să strâmbi din gură și să spui „bănuiam că…”.

După ce am terminat cartea în câteva zile, am fost uimit de felul în care a scris ideile Christie și așteptam să văd dacă și filmul se va ridica la nivelul acesteia. Cu jumătate de gură pot să spun că da, reușește s-o facă. Povestea este transpusă într-un stil liniar, de la început până la capăt, anumite faze desigur că sunt băgate pentru a mai da un ritm al acțiunii.

Avem parte de diferite nume de actori mari în această producție: Kenneth Branagh (care este și regizor), Daisy Ridley, Penelope Cruz, Josh Gad, Michelle Pffeifer sau Johnny Depp. Fiecare își acoperă rolul cu strictețe și profesionalism, reusind să-l bage pe gânduri pe cel care nu a citit cartea sau nu este familiar cu subiectul filmului și a decis să vină într-o seară la film pentru că i s-a părut interesant posterul.

Pe de-a lungul peliculei întâlnim multe cadre filmate larg, panorame impresionante și imagini care te lasă cu gura căscată. De asemenea, fiecare personaj are și el o abordare specifică. Reușim să deslușim trăsăturile fiecăruia deoarece filmul este filmat destul de precis.

După mine, consider că este o adaptare reușită, deși aș vrea să vad și altele care pot să acopere subiectele celorlalte romane ale scriitoarei. Finalul filmului ne lasă însă să sperăm la o continuare a aventurilor detectivului Poirot în viitorul ce va urma.

Avand și memoria proaspătă a cărții în minte (dacă nu o citeam, pesemne că aș fi avut o cu totul altă părere formată), acord nota 7,5 filmului. Nu este ceva deosebit, dar misterul te face să îți dorești să-l termini.

7.5

Bun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader