Solo: A Star Wars Story · Solo: O poveste Star Wars (2018)

Cronici Filme
8

Grozav

Solo: A Star Wars Story · Solo: O poveste Star Wars (2018)
Solo: A Star Wars Story · Solo: O poveste Star Wars (2018)

Povestea despre „facerea” lui Han Solo a conținut toate elementele unui basm spațial fermecător. Din poster mi se părea că mutra actorului care îl interpretează nu avea nimic de-a face cu ceea ce reprezenta moaca lui Harrison Ford odată, dar m-am înșelat. Cred că noul Han Solo a avut un casting mai bun decât originalul – un adevărat Maverick franțuz după care să poată saliva femeile de orice vârstă când îl zăresc în reclamele la parfumuri de rapperi.

 pe IMDb

Să mai spui despre filmele Star Wars că sunt proaste din punctul de vedere al „hârtiei” (dialoguri, interacțiuni dramatice, lore) a devenit o inutilitate plictisitoare în 2018, care îi enervează până și pe cei care înainte de abia așteptau să critice construcția unui film.

Majoritatea fanilor merg la Star Wars pentru a-și recăpăta copilăria îngropată în mailurile care forțează limitele inboxului de la corporație. Așa că nu te apuca tu să critici speranța nostalgică a unui fan, că nu o să atragi decât furci și torțe.

Prin urmare nu o să spun că Solo: O poveste Star Wars a fost un film prost, ci că a fost un film foarte distractiv, la care am căscat doar la începutul actului doi, când Chewbacca și-a eliberat poporul de la sclavie dintr-o absolută întâmplare.

Povestea despre „facerea” lui Han Solo a conținut toate elementele unui basm spațial fermecător. Din poster mi se părea că mutra actorului care îl interpretează nu avea nimic de-a face cu ceea ce reprezenta moaca lui Harrison Ford odată, dar m-am înșelat. Cred că noul Han Solo a avut un casting mai bun decât originalul – un adevărat Maverick franțuz după care să poată saliva femeile de orice vârstă când îl zăresc în reclamele la parfumuri de rapperi.

Zâmbetul cartoforului abil din naștere este cel care îl recomandă. Mă bucur că au nimerit cum trebuie partea asta bine întrucât mie nu mi-a plăcut niciodată de personajul Han Solo, precum nici lui Ford (de asta a vrut să fie ucis), iar noul actor parcă i-a adăugat (din greșeală, sunt sigur) un strat de „vino-încoace”. M-a enervat că a susținut inițial a ști doar puțină chewbacciană, iar după nici 10 minute înțelegea atât de bine că putea să se angajeze la ei la ambasadă.

Woody Harrelson a fost, ca de obicei, un băiețaș adevărat, care aduce valoare oricărui film, indiferent de scenariu sau de personajul pe care îl joacă. În acest episod are rolul “părintelui” ancestral pe filiala hoților – escrocul perfect care scoate acest potențial și din Han. Există un downside teribil în primul sfert din film pentru personajul lui Harrelson, acela că îi moare soția pe care aparent o iubește și după o arde pe caterincă de navă cu Chewbacca la un șah GALACTIC ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Însă am reușit să trec peste asta la fel cum probabil și actorul a trecut, făcând pactul cu ficțiunea durerii în cot.

Domnișoara Khaleesi, că altfel refuz să o recunosc (din pricina talentului redus, nu al fanatismului), m-a întristat cu apariția ei (nu o identificasem din poster), deoarece nu pot să-i înghit sexualitatea doar sugerată de fiecare dată de contextul filmului și nici moaca inexpresivă. A fost totuși ok când personajul ei a mai căpătat niște valențe pe lângă rolul de fată bună și rebelă în mahalaua de gangsteri stelari.

Am apreciat tot ce ține de vizual în afară de, cum am mai spus, scena în care Chewie își salvează neamul din greșeală. Ajung pe o planetă de sclavi cu un scop, iar acolo se pare că se află și neamuri de-ale lui Chewie, și așa nimerești doi iepuri cu o singură maimuță intergalactică. Restul scenei a lăsat de dorit și din punct de vedere estetic. De la excursii prin vid și monștri de primă mână, la o șleată de roboți aspiratoare într-o grotă, totul reprezentat mirobolant într-o paletă maro-căcăniu în semi-întuneric. Nu a durut totuși prea rău – cineva a murit și și-au scos pileala de o mini-dramă.

În rest am simțit că mă lipesc de scaun. Voiam să ridic mâna și să ating stelele. Universul acela se concretiza ca ceva real și chiar începusem să am impresia spațiului și duratei dintre planete. Eram în navă și simțeam că plutește. Totul părea natural și abunda în detalii. Aceste calități s-au remarcat cel mai bine în episodul în care Han se întâlnește cu Childish Gambino (Donald Glover), un alt Maverick, cu un strop de dandy.

Singurul lucru despre care îmi mai vine să vorbesc este o scenă fără pic de miză narativă, dar relavantă tot pentru construcția lumea ficțională. Într-o ceață cosmică, dau de un monstru imens și o gaură gravitațională după modelul scurgerii de la chiuvetă. Confruntarea dintre aceste două elemente colosale și învăluite complet de mister mi-a reanimat sentimentul produs de filmul “The Mist” la vremea lui. Frumos, m-a găurit în scaun, mi-a plăcut.

Dacă nu merg pentru poveste sau personaje la Star Wars, atunci merg pentru scene ca cea tocmai descrisă și pentru o cât mai detaliată aventură de fugă prin ceruri cu navete furate de hoți amuzanți și femei trădătoare. Recomand Solo: O poveste Star Wars oricui nu are probleme cu imaginația și încă îi mai transpiră procesorul niște vise deșarte la lumi îndepărtate!

8

Grozav

„Înclinat către progres. Cu picioarele în regres. Stau pe loc și mă gândesc – vreau să plec sau m-amăgesc?!“ Are părul foarte fin și plat din naștere. Îi place orice mâncare ce conține ou. Nu citește poezie. Îi pasă de ce crede lumea. Îi este prea des rușine. Sunt înalt și slab. Bea bere doar ca să poată dormi. Ar vrea să-l fi cunoscut pe F. Scott Fitzgerald. Nu s-ar căsători cu Virginia Woolf (oricât și-ar dori ea), i-ar da o palmă lui Orson Scott Card și ar vrea să trăiască viața lui Tolkien. Motto: Gândește-te de două ori înainte să gândești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader