Predatorul · The Predator (2018)

Cronici Filme
7

Bun

8.6

User Avg

Predatorul · The Predator (2018)
Predatorul · The Predator (2018)

Din cele mai îndepartate colțuri ale universului până în pădurile din sudul Georgiei, vânătoarea se întoarce în noua serie Predatorul, o reinvenție explozivă sub marca Shane Black. Acum, cei mai periculoși vânători din univers sunt mai puternici și mai letali ca niciodată. Doar o echipă fără căpătâi de foști soldați și un profesor specializat în biologia evoluționistă pot preveni sfârșitul rasei umane.

Premiera în România: 14. 09. 2018

Gen film:, , An lansare film:Regizori:Actori:, , Distribuitori:

Una dintre cele mai populare serii, începută în anii 80, continuă anul acesta cu Predatorul, în regia lui Shane Black, un om cu un talent excelent în a introduce comedia într-un film de acțiune. Încă de la prima știre despre acest film, un mare semn de întrebare a apărut în lumea cinefililor: este sau nu o continuare a celorlalte filme? Am să spulber repede acest mister, pentru că și dacă nu ați văzut filmele vechi, veți constata rapid că nu a fost gândit ca o continuare, dar se leagă prin câteva referințe.

Imaginea de ansamblu este aceeași: ființe net superioare tehnologic călătoresc oriunde în Univers, prin intermediul Găurilor de Vierme pe care le pot genera cu ușurință. Modalitatea prin care își anihilează ținta, prin smulgerea șirei spinării, denotă comportamentul unui vânător în căutare de trofee. Shane Black vine și dă un sens acestor atrocități și ne arată că de fapt este felul prin care Predatorii își fac un upgrade. Așa a apărut The Predator (Predatorul), unicul, soldatul suprem.

Pentru a fi o creatură superioară în Univers trebuie să-i distrugă pe cei mai buni, iar printre aceștia se află Quinn McKenna, un sniper în armata americană cu multe omoruri confirmate și căruia nu îi este frică de nimic. Ba chiar supraviețuiește într-o luptă corp la corp cu unul dintre Predatori și reușește să captureze mai multe dispozitive pe care i le trimite fiului său.

Rory McKenna este un băiețel ce nu se poate integra în societate și care cu ajutorul geniului său poate manevra tehnologiile primite. El intră în contact cu Predatorii și află de următoarea invazie. Ajutat de o echipă de foști soldați etichetați ca fiind psihopați, Quinn pleacă în salvarea lui Rory, ținta Predatorilor care vor să-și recupereze armele pierdute.

Umorul este ingredientul cheie și este introdus în doza potrivită: nu cât să fie un film de comedie, dar nici cât să fie un film care se ia prea mult în serios. Ai nevoie de curaj ca să împrumuți nume și detalii de la o serie veche, foarte apreciată la vremea ei, iar Shane Black a avut curajul să reinterpreteze această serie și a adăugat, fără să se îndepărteze de la propriul stil, exact ce îi trebuia unei astfel de producții pentru a deveni unul dintre cele mai așteptate filme de acțiune din 2018.

Oamenii sunt într-un proces de autodistrugere ireversibil, așadar Predatorii nu trebuie să facă prea multe pentru a ne ocupa planeta. Trebuie doar să fie răbdători, să aștepte cuminți dispariția noastră inevitabilă de pe fața Pământului, apoi vor putea „cuceri” pasiv o planetă goală. Când mă gândesc la asta, simt fiori pe șira spinării: nici nu avem nevoie de o invazie extraterestră pentru ca specia umană să fie distrusă. O facem foarte bine și singuri.

Predatorul este filmul de acțiune care a lipsit în această vară. Deși sunt momente când povestea parcă nu are liniaritate și se pierde în detalii, aceste mici neajunsuri sunt eclipsate de numeroasele teorii pline de farmec pe care ți le vei face aproape cu siguranță după terminarea filmului: dacă, de exemplu, Predatorii se antrenează pentru lupta cu extratereștrii din seria de filme Alien, și de aceea vor să se asigure că sunt cele mai puternice ființe din Univers? Dacă încă ești nostalgic după ce ai văzut Infinity War sau încă nu ai terminat de vorbit despre Ant Man, atunci Predatorul e alegerea perfectă pentru tine, oferindu-ți suficiente noi întrebări fără răspuns ca să uiți, o perioadă cel puțin, de cele vechi.

7

Bun

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader