Focviu inaugurează un nou tip de personaj: super-eroul horror

Vineri, 10 mai 2019, pe marile ecrane va rula, în premieră națională, filmul “Brightburn” / “Focviu” – o producție prezentată de Sony Pictures, ce inaugurează un nou tip de personaj: super-eroul horror. Cinefilii români au privilegiul să vadă filmul cu două săptămâni înaintea americanilor.

După decenii întregi în care cultura pop a fost dominată de super-eroi care salvau lumea, iată că descoperim un nou gen de personaj: super-eroul horror SF – o combinație inedită și o abordare revoluționară a aventurilor cu super-eroi.

În SF / horror “Brightburn” / “Focviu”, un cuplu care nu poate avea copii trăiește fericirea supremă atunci când copilul mult-așteptat aterizează la propriu, într-o capsulă, în pădurea de lângă ferma lor. Anii trec, iar Brandon, deși mai retras din fire, pare un copil ca oricare altul: isteț, talentat, curios. Ajuns la vârsta pubertății, devine rebel, începe să manifeste puteri neobișnuite, un comportament bizar și chiar porniri malefice.

Să fie doar toane de adolescent sau ceva mai serios?

Inițialele scăpări și accidente duc în scurt timp la atrocități și cele mai sumbre temeri li se adeveresc: fiul lor, pe care îl considerau un dar divin, este un monstru cu puteri nebănuite, care îngrozește întreaga comunitate, și nici măcar ei înșiși nu sunt în siguranță. În timp ce mama protectoare refuză să accepte realitatea și speră că fiul lor se va corecta, tatăl sever și realist trece la fapte.

Dar cum poate opri oare o forță a naturii, o creatură diabolică?

Vedem din din 10 Mai a.c., la cinema, într-o poveste horror inedită, cu supra-doză de adrenalină și efecte vizuale spectaculoase, ce promit să ne țină cu sufletul la gură până la final.

Brandon Breyer (Jackson A. Dunn) stars in Screen Gems’ BRIGHTBURN.

Spre deosebire de filmele horror convenționale, “Brightburn / Focviu” nu are o abordare în alb și negru: oricât de malefic, super-eroul are ceva uman, care te împiedică să-l crezi capabil de rău: deși ne temem de el, într-o oarecare măsură, ne regăsim în acea latură sumbră. Actrița Elizabeth Banks, mamă a doi băieți, afirmă că a rezonat din prima clipă cu scenariul, recunoscând probleme pe care educarea și disciplinarea copiilor le pune oricărui părinte: cum se pot gestiona revoltele, cât și când trebuie susținuți copiii și când admonestați? Și, dacă e atât de dificil cu niște copii obișnuiți, cum este cu un copil extraterestru și diabolic pe deasupra?

Distribuția îi include pe Elizabeth Banks (actrița din “Hunger Games” care are trei nominalizări la premiile Primetime Emmy), David Denman (“The Office”), Jackson A. Dunn (“Shameless”), Matt Jones (“Mom”, “NCIS”) și Meredith Hagner (“Younger”). Tânărul protagonist Jackson A. Dunn i-a convins pe producători de la prima audiție.

Elizabeth Banks stars in Sony PIctures’ BRIGHTBURN.

Scenariul este scris de Brian Gunn & Mark Gunn (care au realizat și “Journey 2: The Mysterious Island”), iar regia îi aparține lui David Yarovesky (cunoscut pentru “Guardians of the Galaxy” și “The Hive”), care era considerat ciudat în copilărie pentru că adora filmele horror. Filmările au fost realizate în martie 2018 în statele americane Georgia și Kansas.

Producția H Collective prezentată de Sony Pictures durează 91 de minute, se adresează persoanelor cu vârste de minimum 15 ani și este distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

After (2019) · După ce ne-am întâlnit · Not Another Teen Movie

Not Another Teen Movie. Nu am știut exact în ce mă bag atunci când am intrat în sala de cinema: nu am citit cartea (After/După ce ne-am întâlnit, de Anna Todd) și nici nu știu cine/ce este One Direction (sursa de inspirație pentru personaje). Poate că aceste lucruri m-au făcut să fiu „candidatul” perfect pentru a judeca ecranizarea. Un simplu om care vrea să vadă un film. În rolul principal o avem...[Read More]

Beauty and the Beast · Frumoasa și Bestia (2017)

Am văzut Beauty and the Beast (1991) de 50, 60, 70… poate de 100 de ori? E animația mea favorită. Știu fiecare replică. Fiecare vers, fiecare cuvânt, fiecare scenă. Dacă mă concentrez puțin, îți spun și cum sunt îmbrăcați sătenii, de la croială și tipul de material, până la culori și nuanțe. Probabil că am fost cea mai entuziasmată persoană din sală, cu trandafirul primit cadou pe genunchi, ...[Read More]

Unlocked: Pericol descătușat (2017)

Terorism, arme biologice, trădări, spioni și conspirații. Adaugă o distribuție cu nume sonore, câteva urmăriri mai mult sau mai puțin spectaculoase, un scenariu care ți se pare cunoscut după prima jumătate de oră și ai un film previzibil, un dialog lipsit de originalitate și actori ce au citit o singură dată scenariul și au improvizat pe parcurs. Unlocked a avut potențial și începutul a fost promi...[Read More]

Wonder · Minunea (2017)

Bullying-ul este un subiect despre care auzim peste tot în ultima vreme. Fie că ești încă la școală și trebuie să supraviețuiești 6 ore pe zi într-un mediu și cu niște colegi care nu îți pun mai niciodată binele emoțional pe primul loc, fie că ești părinte, ai să dai de el. Ca adulți, majoritatea dintre noi cam înțelegem care e treaba și cum vine cu bullying-ul ăsta. Dar cum îi explici unui copil?...[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader