Zombieland: Rundă dublă (2019)

Cronici Filme
Zombieland: Rundă dublă (2019)
Zombieland: Rundă dublă (2019)

Umor negru și găleți de sânge oferea primul film Zombieland, despre un tânăr, Columbus (Jesse Eisenberg), care explorează ce a mai rămas din orașe după o apocalipsă zombie, alături de nou întâlniții pe drum Tallahassee (Woody Harrelson) și surorile Wichita plus Little Rock (Emma Stone și Abigail Breslin). Cei patru cautau să se adăpostească din calea zombilor. În sequel, protagoniștii vor avea de-a face cu zombies evoluați, cu alți supraviețuitori și cu provocările noii și improbabilei familii pe care o formează.

Premiera în România: 25. 10. 2019

Gen film:, , An lansare film:Regizori:Actori:, , Rating:Distribuitori:

Au trecut zece ani de la prima întâlnire cu Columbus (Jesse Eisenberg), tânărul dictat de reguli, Tallahassee (Woody Harrelson), iubitorul nostru de Twinkies, Wichita (Emma Stone) și Little Rock (Abigail Breslin), două surori aflate de prea multe ori în „primejdie”. Ei sunt supraviețuitori ai tărâmului dominat de mâncători de creier, Zombieland, care se întoarce pe marile ecrane cu un sequel realizat de aceeași echipă. Zombieland: Rundă Dublă continuă pe același stil cu care a început, toate acestea fiind datorate scriitorului Rhett Reese pe care îl putem recunoaște din seria Deadpool și G.I. Joe, deci este mai mult o comedie, nu o dramă specifică subiectului zombie, deci trebuie tratat ca atare.

În zece ani se pot schimba foarte multe, așadar, este plăcut să vedem că cei patru se comportă acum mai mult ca o familie. Se tachinează, se suportă și, cel mai important, se distrează împreună în această lume haotică. Fiecare are un rol important în echipă și supraviețuirea acestora se datorează cooperării: Columbus își pune în continuare în aplicare regulile care l-au ținut în viață, ba chiar, a adăugat mai multe, iar Tallahassee își intră în rolul de lider și tată spiritual, poate puțin prea mult.

Ajunși la Casa Albă, nu durează foarte mult până anumite personaje se simt copleșite de singurătate și aleg să repete greșeli din trecut. Pe această greșeală se bazează tot plot-ul. Dacă în prima parte a seriei drumul are ca scop una din reguli, enjoy the little things, în partea a doua drumul are ca temă și rezultat final familia. Făcând o comparație, printre alte elemente reciclate putem să identificăm Zombie kill of the week, care reușește din nou să surprindă într-un mod hazliu audiența prin inteligență și ingeniozitate.

O surpriză plăcută este și Madison, interpretată de Zoey Deutch, o blondă nu foarte inteligentă care reușește cumva să rămână în viață ascunzându-se în camera frigorifică a unui Mall. Întâlnirea cu Columbus este una haioasă; ce este și mai amuzant este ce se întâmplă mai târziu la Casa Albă. Se poate spune că We were on a break!, asta pentru cei ce au văzut serialul Friends. Madison este un adaos bine venit echipei care reușește fără probleme să joace rolul de ancoră pentru Columbus și Wichita.

O altă surpriză plăcută este prezența lui Luke Wilson (oooh, cât de mult îmi doresc să apară o continuare pentru Idiocracy) și a lui Thomas Middleditch, sosiile lui Columbus și Tallahasse. În ciuda comportamentului suspect de similar, cei doi încalcă una din reguli, astfel episodul Elvis terminându-se mai rapid decât ne-am fi dorit. Acum că am adus vorba de episoade, filmul are o structură asemănătoare unui serial. Acțiunea nu este una continuă, ci se desfășoară cu secvențe întrerupte în mai multe locații, uneori având impresia că parcă ai fost teleportat acolo.

În tot acest timp, nu doar personajele noastre au crescut, ci și zombii. S-au adaptat și au evoluat, astfel putem să identificăm clase precum The Homer, The Ninja și, preferatul meu, T-800. În film există o multitudine de referințe și easter-egg-uri, așadar cei atenți pot să primească o serie suplimentară de râsete.

Cu toate acestea, față de prima parte, logica dispare brusc din cadru, mai ales atunci când identificăm un grup de tineri anti-violență care trăiesc fără probleme în mijlocul pustietății, fumează verdeață și organizează petreceri până noaptea târziu. De asemenea, prezența unui monster truck nu mi s-a părut cea mai bună idee, da, nimeni nu se aștepta la asta; dar, din nou, vorbim de foarte multe idei parcă forțate.

Este greu de înțeles de ce s-a crezut că după atâta timp un sequel este o idee bună. Ce este și mai trist este faptul că se simte o grabă în ecranizarea ideilor care duce spre o poveste cu goluri. Față de prima parte, Zombieland: Rundă dublă este un film mediocru, lipsit de logică, de narațiune, de plot, greu de iertat din punctul meu de vedere atunci când ai timp, buget și personaje, unele chiar câștigătoare de Nobel.

În final, ce este bine de știut în Zombieland: Rundă dublă atunci când ești blondă: nu zombii sunt cel mai mare pericol, ci alunele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader