Patrizia Paglieri ne învață să gătim „Ca la mama acasă”

Rețete savuroase și gustoase, preparate inedite, un decor festiv, de toamnă, și un zâmbet strălucitor: așa am fost întâmpinată la lansarea oficială a producției „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”, o emisiune filmată la sfârșitul acestei veri în studioul TV Paprika din Ungaria.

Pe lângă atmosfera relaxantă de la 13 la 11, o degustare de vinuri și un colț de rai de la Velluto, dedicat devoratorilor de înghețată (prezentă la datorie!), gazda emisiunii și TV Paprika ne-au răsfățat cu premii, cadouri și tips & tricks, amintindu-ne cât de important (și de simplu) este să gătești dacă o faci din plăcere și iubire, căutând mereu provocări noi și folosind ingrediente de bază, la îndemâna tuturor.

Patrizia este mi-nu-na-tă. Tonică, plină de energie, veselă și mereu cu zâmbetul pe buze. Ea gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională, rezultatul fiind spectaculos: rețete pline de culoare, rapide și gustoase, pe care le poți învăța din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21:00, doar pe TV Paprika! Emisiunea o să fie dată în reluare a doua zi, de la ora 11:00.

P.S.: Pentru că nu vreau să sufăr singură, vă ademenesc cu două rețete savuroase!

Mousse de zmeură, cu bezele și lichior de trandafir

Ingrediente

200 g zmeură apă de trandafiri

100 g bezele

3 linguri de zahăr pudră

smântână pentru desert

gelatină plicuri

frunze de mentă

Preparare

Într-o tigaie, se încălzesc zmeura cu puțină gelatină și 2 linguri de zahăr pudră. Separat, se mixează frișca din smântână și restul de zahăr pudră. Se asamblează desertul în vasele dorite: bezele, sosul de zmeură, câțiva stropi de apă de trandafiri, frișcă și iar bezele. Se decorează cu mentă proaspătă.


Tiramisu cu marron glacé

Ingrediente

1 pachet pișcoturi de șampanie

1 borcan de marron glacé (castane confiate)

250 g mascarpone

200 ml smântână dulce

250 g zahăr pudră

cacao

cafea

Preparare

Se prepară crema albă, din smântâna mixată cu jumătate din zahărul pudră. Se prepară, separat, crema de ciocolată, din mascarpone, cacao și restul de zahăr pudră. Se prepară o cană de cafea. Se asamblează desertul în vasele alese: crema de ciocolată la bază, pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea, crema albă, pișcoturi, crema de ciocolată, câteva castane confiate, cacao pudră. Se lasă la frigider minim 4 – 6 ore înainte de servire.

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Papillon (2017/2019) · Când Rami Malek și Charlie Hunnam trebuie să evadeze de pe Insula Diavolului.

Henri Charrière a fost condamnat pe nedrept la închisoare pe viață pe 26 martie 1930. A pierdut șirul evadărilor și al trădărilor, al victoriilor și al înfrângerilor. A fost persecutat, lovit și vânat, însă c(h)arisma, viclenia și inteligența l-au ajutat să supraviețuiască unui șir aparent nesfârșit de ghinioane și pedepse. Memoriile sale, sintetizate în romanele Papillon (1969) și Banco (1972), n...[Read More]

Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului (2017)

”It’s the perfect rivalry. The baseline player and the net rusher.” Rareori se întâmplă să îmi placă un film atât de mult de la început până la sfârșit și din atât de multe perspective, mai ales când este un film despre care nu știam foarte multe, iar cunoștințele mele despre subiectul principal stăteau la plajă, liniștite undeva pe la nivelul mării. Totuși, totul, de la sunet, imagini și lumini, ...[Read More]

Downton Abbey (2019)

M-am întors la Downton Abbey după patru ani și un full-rewatch. Nu am vrut să recunosc cât de mult mi-au lipsit discuțiile din salon, brunch-urile din comunitate, menite să întrețină o iluzie fragilă și să faciliteze un schimb intens de bârfe și informații, conspirațiile de la ultimul nivel, șoaptele strecurate pe scări și antiteza dintre cele două clase sociale, un contrast ireproșabil ilustrat p...[Read More]

The Goldfinch: Iluzia Libertății (2019)

„Prins” între dorința de a fi imortalizat drept un film de artă și necesitatea integrării în sfera filmelor de Hollywood, The Goldfinch: Iluzia Libertății, ecranizarea romanului bestseller Sticletele, care a câștigat premiul Pulitzer și medalia de excelență Andrew Carnegie pentru ficțiune, este o producție „imortalizată” printr-o distribuție impresionantă și o cinematografie excepțională, ce nu re...[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader