Patrizia Paglieri ne învață să gătim „Ca la mama acasă”

Rețete savuroase și gustoase, preparate inedite, un decor festiv, de toamnă, și un zâmbet strălucitor: așa am fost întâmpinată la lansarea oficială a producției „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”, o emisiune filmată la sfârșitul acestei veri în studioul TV Paprika din Ungaria.

Pe lângă atmosfera relaxantă de la 13 la 11, o degustare de vinuri și un colț de rai de la Velluto, dedicat devoratorilor de înghețată (prezentă la datorie!), gazda emisiunii și TV Paprika ne-au răsfățat cu premii, cadouri și tips & tricks, amintindu-ne cât de important (și de simplu) este să gătești dacă o faci din plăcere și iubire, căutând mereu provocări noi și folosind ingrediente de bază, la îndemâna tuturor.

Patrizia este mi-nu-na-tă. Tonică, plină de energie, veselă și mereu cu zâmbetul pe buze. Ea gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională, rezultatul fiind spectaculos: rețete pline de culoare, rapide și gustoase, pe care le poți învăța din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21:00, doar pe TV Paprika! Emisiunea o să fie dată în reluare a doua zi, de la ora 11:00.

P.S.: Pentru că nu vreau să sufăr singură, vă ademenesc cu două rețete savuroase!

Mousse de zmeură, cu bezele și lichior de trandafir

Ingrediente

200 g zmeură apă de trandafiri

100 g bezele

3 linguri de zahăr pudră

smântână pentru desert

gelatină plicuri

frunze de mentă

Preparare

Într-o tigaie, se încălzesc zmeura cu puțină gelatină și 2 linguri de zahăr pudră. Separat, se mixează frișca din smântână și restul de zahăr pudră. Se asamblează desertul în vasele dorite: bezele, sosul de zmeură, câțiva stropi de apă de trandafiri, frișcă și iar bezele. Se decorează cu mentă proaspătă.


Tiramisu cu marron glacé

Ingrediente

1 pachet pișcoturi de șampanie

1 borcan de marron glacé (castane confiate)

250 g mascarpone

200 ml smântână dulce

250 g zahăr pudră

cacao

cafea

Preparare

Se prepară crema albă, din smântâna mixată cu jumătate din zahărul pudră. Se prepară, separat, crema de ciocolată, din mascarpone, cacao și restul de zahăr pudră. Se prepară o cană de cafea. Se asamblează desertul în vasele alese: crema de ciocolată la bază, pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea, crema albă, pișcoturi, crema de ciocolată, câteva castane confiate, cacao pudră. Se lasă la frigider minim 4 – 6 ore înainte de servire.

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Robin Hood (2018) · We’re just two men, what can we do?

Forget everything you know. Așa începe filmul, dar aș fi preferat un Forget everything you saw la final. Un scenariu cu pagini lipsă, CGI din plin (chiar și acolo unde nu era nevoie), o distribuție neconvingătoare, fără „chimie”, și replici care mi-au trimis fiori pe șira spinării (!). Acesta este rețeta de „succes” cu care Otto Bathurst își dorește să pornească un reboot al seriei Robin Hood. Nu ...[Read More]

Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului (2017)

”It’s the perfect rivalry. The baseline player and the net rusher.” Rareori se întâmplă să îmi placă un film atât de mult de la început până la sfârșit și din atât de multe perspective, mai ales când este un film despre care nu știam foarte multe, iar cunoștințele mele despre subiectul principal stăteau la plajă, liniștite undeva pe la nivelul mării. Totuși, totul, de la sunet, imagini și lumini, ...[Read More]

Star Wars: The Last Jedi · Star Wars: Ultimii Jedi (2017)

Despre Star Wars îmi este extrem de greu să vorbesc dintr-un punct de vedere obiectiv. Asta deoarece Star Wars ocupă un loc foarte special în inima mea, episodul IV (A New Hope) fiind unul din primele filme pe care le-am văzut și care a reușit să mă fascineze. Să captivezi atenția unui copil de 5 ani și să îl ții într-un loc timp de 2 ore nu era chiar cel mai ușor lucru în perioada pre-tabletă sau...[Read More]

A Monster Calls · Copacul cu povești (2017)

The Monster: Stories are wild animals… if you let them loose, who knows what havoc they may wreak. Știam că o să plâng, dar asta nu m-a împiedicat să uit cele două pachete de șervețele „pregătite” din timp și uitate pe noptieră. Știam că o să fie dramatic, uneori greu de urmărit, dar tot am vrut să îl văd. Nu am putut să dorm în noaptea în care am terminat cartea. Mi-am revenit, cât de cât, ...[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Show Buttons
Hide Buttons

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader