Rețete savuroase și gustoase, preparate inedite, un decor festiv, de toamnă, și un zâmbet strălucitor: așa am fost întâmpinată la lansarea oficială a producției „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”, o emisiune filmată la sfârșitul acestei veri în studioul TV Paprika din Ungaria.
Pe lângă atmosfera relaxantă de la 13 la 11, o degustare de vinuri și un colț de rai de la Velluto, dedicat devoratorilor de înghețată (prezentă la datorie!), gazda emisiunii și TV Paprika ne-au răsfățat cu premii, cadouri și tips & tricks, amintindu-ne cât de important (și de simplu) este să gătești dacă o faci din plăcere și iubire, căutând mereu provocări noi și folosind ingrediente de bază, la îndemâna tuturor.
Patrizia este mi-nu-na-tă. Tonică, plină de energie, veselă și mereu cu zâmbetul pe buze. Ea gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională, rezultatul fiind spectaculos: rețete pline de culoare, rapide și gustoase, pe care le poți învăța din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21:00, doar pe TV Paprika! Emisiunea o să fie dată în reluare a doua zi, de la ora 11:00.
P.S.: Pentru că nu vreau să sufăr singură, vă ademenesc cu două rețete savuroase!
Mousse de zmeură, cu bezele și lichior de trandafir
Ingrediente
200 g zmeură apă de trandafiri
100 g bezele
3 linguri de zahăr pudră
smântână pentru desert
gelatină plicuri
frunze de mentă
Preparare
Într-o tigaie, se încălzesc zmeura cu puțină gelatină și 2 linguri de zahăr pudră. Separat, se mixează frișca din smântână și restul de zahăr pudră. Se asamblează desertul în vasele dorite: bezele, sosul de zmeură, câțiva stropi de apă de trandafiri, frișcă și iar bezele. Se decorează cu mentă proaspătă.
Tiramisu cu marron glacé
Ingrediente
1 pachet pișcoturi de șampanie
1 borcan de marron glacé (castane confiate)
250 g mascarpone
200 ml smântână dulce
250 g zahăr pudră
cacao
cafea
Preparare
Se prepară crema albă, din smântâna mixată cu jumătate din zahărul pudră. Se prepară, separat, crema de ciocolată, din mascarpone, cacao și restul de zahăr pudră. Se prepară o cană de cafea. Se asamblează desertul în vasele alese: crema de ciocolată la bază, pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea, crema albă, pișcoturi, crema de ciocolată, câteva castane confiate, cacao pudră. Se lasă la frigider minim 4 – 6 ore înainte de servire.
„The world is changing. Soon there will only be the conquered and the conquerors. You are a good man, with a good heart. And it’s hard for a good man to be a king.” În ultimii ani, datorită unei foarte bune prietene care obișnuiește să hiperventileze lângă mine la filme, am dezvoltat un entuziasm nebunesc, ca de copil, când vine vorba de filmele din universul Marvel. Îmi arunc ochii c...[Read More]
You’ll float too… Întotdeauna mi-a fost teamă de clovni. Machiajul în exces, costumele în culori țipătoare, glumele și farsele puerile, glasul copilăresc și ascuțit, zâmbetul fals, ce niciodată nu atinge ochii, râsul aspru și zgomotos, lipsit de bucurie. În ultimii ani, teama s-a estompat, înlocuită de un sentiment diferit, de respingere, care nu m-a împiedicat să tresar aproape de fie...[Read More]
Skyscraper/Infernul din zgârie-nori este ultimul film din portofoliul filmelor de acțiune ce îl au ca protagonist pe Dwayne „The Rock” Johnson, un actor ce reușește (de cele mai multe ori) să îi impresioneze chiar și pe cei mai pretențioși fani ai acestui gen de filme. Dacă tot nu sunteți convinși, poate n-ar strica să vă amintiți că ultimele 2 producții ale sale, Jumanji și Rampage, au avut parte...[Read More]
The Strangers: Prey at Night este sequel-ul peliculei cu același nume din 2008 și este regizat de Johannes Roberts, cunoscut pentru alte filme horror, precum 47 Meters Down, The Other Side of the Door sau F. În rolurile principale îi avem pe Christina Hendricks (Mad Men), Martin Henderson (Everest, The Ring), Bailee Madison (Brothers, Bridge to Terabithia) și Lewis Pullman (Battle of the Sexes, Le...[Read More]