Patrizia Paglieri ne învață să gătim „Ca la mama acasă”

Rețete savuroase și gustoase, preparate inedite, un decor festiv, de toamnă, și un zâmbet strălucitor: așa am fost întâmpinată la lansarea oficială a producției „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”, o emisiune filmată la sfârșitul acestei veri în studioul TV Paprika din Ungaria.

Pe lângă atmosfera relaxantă de la 13 la 11, o degustare de vinuri și un colț de rai de la Velluto, dedicat devoratorilor de înghețată (prezentă la datorie!), gazda emisiunii și TV Paprika ne-au răsfățat cu premii, cadouri și tips & tricks, amintindu-ne cât de important (și de simplu) este să gătești dacă o faci din plăcere și iubire, căutând mereu provocări noi și folosind ingrediente de bază, la îndemâna tuturor.

Patrizia este mi-nu-na-tă. Tonică, plină de energie, veselă și mereu cu zâmbetul pe buze. Ea gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională, rezultatul fiind spectaculos: rețete pline de culoare, rapide și gustoase, pe care le poți învăța din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21:00, doar pe TV Paprika! Emisiunea o să fie dată în reluare a doua zi, de la ora 11:00.

P.S.: Pentru că nu vreau să sufăr singură, vă ademenesc cu două rețete savuroase!

Mousse de zmeură, cu bezele și lichior de trandafir

Ingrediente

200 g zmeură apă de trandafiri

100 g bezele

3 linguri de zahăr pudră

smântână pentru desert

gelatină plicuri

frunze de mentă

Preparare

Într-o tigaie, se încălzesc zmeura cu puțină gelatină și 2 linguri de zahăr pudră. Separat, se mixează frișca din smântână și restul de zahăr pudră. Se asamblează desertul în vasele dorite: bezele, sosul de zmeură, câțiva stropi de apă de trandafiri, frișcă și iar bezele. Se decorează cu mentă proaspătă.


Tiramisu cu marron glacé

Ingrediente

1 pachet pișcoturi de șampanie

1 borcan de marron glacé (castane confiate)

250 g mascarpone

200 ml smântână dulce

250 g zahăr pudră

cacao

cafea

Preparare

Se prepară crema albă, din smântâna mixată cu jumătate din zahărul pudră. Se prepară, separat, crema de ciocolată, din mascarpone, cacao și restul de zahăr pudră. Se prepară o cană de cafea. Se asamblează desertul în vasele alese: crema de ciocolată la bază, pișcoturi de șampanie înmuiate în cafea, crema albă, pișcoturi, crema de ciocolată, câteva castane confiate, cacao pudră. Se lasă la frigider minim 4 – 6 ore înainte de servire.

Împrăștiată, dar creativă, cu nasul în cărți și mereu pe fugă. Încăpățânată și cu un doctorat în Sarcasm. Dușmanul declarat al somnului. Cinefilă de mică, cu căștile în urechi oriunde merge, imaginația o îndeamnă să viseze în cele mai (ne)potrivite momente.

Tomb Raider: Începutul (2018)

Trebuie să încep acest review al noului film Tomb Raider prin a spune că sunt fată și că îmi plac jocurile video. Lara Croft a avut și va avea pentru eternitate un loc cât se poate de special în inima mea. E plăcut să poți vedea o prezență feminină puternică într-un mediu de obicei masculinizat. Pe când băieții de peste tot l-au avut ca exemplu de aventurier pe Indiana Jones, noi fetele am avut-o ...[Read More]

O simplă favoare · A Simple Favor (2018)

La prima vedere, sunt cele mai bune prietene. Nu îți dai seama de ce sunt apropiate, ce ar putea avea în comun două persoane atât de diferite. Iluzia durează câteva secunde, până când Emily Nelson zâmbește, iar Stephanie Ward tresare. Există curiozitate și fascinație, imboldul de a-ți împărtăși cele mai întunecate sentimente și gânduri cu un străin, cu cel care nu are niciun drept să te judece, ma...[Read More]

Despicable Me 3 · Sunt un mic ticălos 3 (2017)

Cum să nu-ți placă simpaticii minioni (chestiuțele acelea galbene care seamănă cu bomboanele de tic-tac) ai lui Gru?! Este imposibil!!! Așa cum era de așteptat, povestea lor și a familiei lui Gru se întoarce pe marile ecrane pentru o nouă aventură în cel de-al treilea film din rândul Sunt un mic ticălos. De această dată însă avem de-a face cu un alt mic ticălos, Gru (interpretat de cunoscutul come...[Read More]

In the Heart of the Sea · În inima mării (2015)

M-au fascinat mereu marea și călătoriile pe mare. Când eram mică, se pare că îmi plăcea atât de mult Mica Sirenă încât vizionam animația și de două ori pe zi, una după alta. Când am început să citesc operele lui Jules Vernes, printre puținele care pot să spun că într-adevăr mi-au plăcut se numără Copiii căpitanului Grant și 20.000 de leghe sub mări. Black Sails e unul din serialele mele preferate....[Read More]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Powered by watch naruto shippuden watch one piece watch one punch man online

Download by Wordpress Nulled Themes Keepvid youtube downloader